İhracatcılar dertli mi dertli

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan Başbakan Erdoğan'ın dünyada yaşanan ekonomik krizle birlikte Türkiye'de doların yükselmesinin ihracatçıları sevindirdiği yönündeki söylemlerine tepki gösterdi. Gürdoğan, “Doların özellikle Rusya'da yükselmesiyle ihracatçı

İhracatcılar dertli mi dertli

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan Başbakan Erdoğan'ın dünyada yaşanan ekonomik krizle birlikte Türkiye'de doların yükselmesinin ihracatçıları sevindirdiği yönündeki söylemlerine tepki gösterdi.

Gürdoğan, “Doların özellikle Rusya'da yükselmesiyle ihracatçı Rusya'ya mal satmakta zorlanır hale gelmiştir. Rusya dolar üzerinden alım yapmak istemiyor. Ekonomik krizden ihracatçının olumsuz etkilenmemesi mümkün değildir” dedi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı (DKİB) Ahmet Hamdi Gürdoğan Başbakan Erdoğan'ın dünyada yaşanan ekonomik krizle birlikte Türkiye'de doların yükselmesinin ihracatçıları sevindirdiği yönündeki söylemlerine tepki gösterdi. Gürdoğan doların Türkiye'de olduğu gibi dünyada da yükseldiğini ifade ederek, "Bu şartlarda ihracatçıların sevindiği söylemek gerçekleri görmemektir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelinen süreçte ihracatçı lehinde bir gelişmenin söz konusu olduğuna da dikkati çekerek, "Bazı görüştüğümüz ihracatçıların baktım ki keyifleri yerinde. Bu defa da ithalatçılarda da bir sıkıntı havası görülüyor. 'Ya dün sen seviniyordun, şimdi ihracatçı seviniyor. Bırak biraz da o sevinme hakkını bunlara ver'. Süreç bu noktada bu şekilde devam ediyor. Ama yine dalgalı kurdayız. Buradan taviz vermeyeceğiz" şeklinde sözlerine İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan tepki gösterdi.
Türkiye'de doların yükselmesini ihracatçıların istediğini ancak doların tüm dünyada ve özellikle de Rusya'da yükselmesiyle birlikte ihracatçının Rusya'ya mal satmakta zorlandığını kaydeden Gürdoğan, "Bu ekonomik krizden ihracatçıların olumlu yönde etkilenmemesi mümkün değil. Bugün ihracatçıların döviz borcu var. Biz mallarımızın önemli bir kısmını Rusya'ya satıyoruz. Bu ekonomik kriz Rusya'yı çok etkiledi. Rusya'da borsalar bile kapandı. Rusya'nın para birimi dolar karşısında büyük değer kaybetti. Onlarda bu nedenle dolar üzerinden alım yapmak istemiyor. Buz doların ülkede yükselmesini istiyoruz. Ama dünyada doların sabit kalması şartıyla bunu istiyoruz. Hem bizde hem de dünyada dolar yükseldiğinde bizim de iş yapmamız zorlaşıyor. Sayın Başbakan'ın ihracatçıların memnun olduğu yönündeki söylemlerine katılmıyorum: Gelinen süreçten en fazla olumsuz olarak etkilenenlerin başında ihracatçılar gelmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel