Hopa'da gerginlik!

Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011 tarihinde çıkan olaylarda tutuklanan ve Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı görevsizlik kararı sonrası dosyası Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 5 kişinin yargılanmasına bugün Hopa Adliyesi'nde başlandı.Ho

Hopa'da gerginlik!

Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011 tarihinde çıkan olaylarda tutuklanan ve Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı görevsizlik kararı sonrası dosyası Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 5 kişinin yargılanmasına bugün Hopa Adliyesi'nde başlandı.

Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 36 kişiden 21'i Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere o dönem serbest bırakılırken, tutuklanan 15 kişi hakkında ise mahkeme görevsizlik kararı alarak dosyayı Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. 15 kişiden Şafak Savaş, Cengiz Akyüz, Sinan Gümüşkaya, İdris Aybıyık ve Selim Kotil, "2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ve görevli memura direnme" iddiasıyla bugün hakim karşısına çıkarıldı.

Hopa sanıklarına destek vermek için ilçe meydanında toplanan çok sayıda kişi, polis, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto ederek duruşmanın yapılacağı Hopa Adliyesi'ne yürüdü. Adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Grup daha sonra basın açıklamasını adliyeye yakın bir yerde yapmaya karar verince gerginlik sona erdi. Ancak, bu sırada sanıkların Arhavi Cezaevi'nden adliyeye cezaevi aracıyla getirilmeleri sırasında çevik kuvvet ekipleri ile sanık yakınları
arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri cezaevi aracına doğru ilerleyen gruba müdahale ederken, arbede sırasında biber gazı kullandı. Biber gazından sanık yakınları ve basın mensupları etkilendi.

Öte yandan Artvin Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner de Hopa'ya gelerek alınan önlemleri inceledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel