Herkes sustu üretici konuştu

Üreticiler, en az 5 YTL fiyat beklerken 4 YTL fiyatla karşılaştıklarını belirterek, fiyattan memnun olmadıklarını söyledi. Ordu'da Plaj mevkisindeki fındık üreticilerinden Hayriye Tepe (58), "En az 5 YTL olmalıydı. Şimdi 5 YTL alsaydık işçi paralarını öde

Herkes sustu üretici konuştu
Üreticiler, en az 5 YTL fiyat beklerken 4 YTL fiyatla karşılaştıklarını belirterek, fiyattan memnun olmadıklarını söyledi.

Ordu'da Plaj mevkisindeki fındık üreticilerinden Hayriye Tepe (58), "En az 5 YTL olmalıydı. Şimdi 5 YTL alsaydık işçi paralarını öderdik. Fiyatı hiç olumlu olmadı. Bunun gübresi, ilacı, patosu var. Geriye bir şey kalmıyor. Hiç olmasıydı baştan 5 YTL verilseydi, çiftçi de ihtiyaçlarını karşılardı. Kesinlikle fındığı Aralık ayına bekletemeyiz. İşçi çalıştı parasını istiyor" derken, Turgay Özdemir (42) ise, "Fındığa verilen fiyattan memnun değiliz. 5 YTL ya da üzerinde olsaydı daha iyi olurdu.

Tabii ki hükümetin de suçu yok. Burada ihracatçılarımız, fabrikatörler fındıkları kendi kafalarına göre belirliyorlar. Tabii hükümetinde bunlara bir şey yapma şansı yok. 5 YTL fiyatın verileceği aralık ayına kadar fındığı kimse bekletmez. Herkesin borcu var" diye konuştu.
Muharrem Akgün (55), "Ben en az 5 YTL olmasını beklerdim. İşçiye, gübreye, patosa verdiğin paraya ve verdiğin emeğe yazık. 500 kilogram fındığa bin 500 YTL işçi parası verdim. Buralarda çektiğim zahmetler hepsi nafile" ifadelerini kullanırken, Selma Akgün (55) de, "5.2 YTL bekliyordum. Bu fiyat çok kötü oldu. Bu fiyatla fındığı satamayız" şeklinde konuştu.
Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkan Yardımcısı Onur Şahin, fındık fiyatının hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Açıklanan rakamı fındık üreticilerinin memnuniyetle karşılama şansı olmadığını belirten Şahin, fındık alım tarihinde ilk defa bir önceki yılın altında fiyat açıklandığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel