Her çocuğa bir kitap kampanyası

Trabzon Belediyesi, İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, Anadolu Kainat Kültür ve Kanat Kitap ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon'daki ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere yönelik “Her Çocuğa Bir Kitap” kampanyası düzenledi. Öğrencilere kitap okumayı se

Her çocuğa bir kitap kampanyası

Trabzon Belediyesi, İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, Anadolu Kainat Kültür ve Kanat Kitap ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon'daki ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere yönelik “Her Çocuğa Bir Kitap” kampanyası düzenledi.

Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında kitap yazarları okullara gelerek öğrencilerle söyleşi yapıyor.

Proje Kapsamında Ahmet Yahya Subaşı, Hasan Ali Yücel, Kanuni, Temel Yaşar Çoruh ve Osman Altuntaş ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere 1300 adet kitap dağıtıldı. Okullara gelerek öğrencilerle söyleşi yapan Ellika Tomson'nun Keşif Günlüğü kitabı yazarı Asa Lind ile Böğürtlen Çetesi Hazine Peşinde kitabı yazarı Stefan Casta öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

 10 değişik eserden oluşan kitapların öğrencilere dağıtımı için Ahmet Yahya Subaşı ilköğretim Okulu'nda yapılan törene katılan Trabzon Belediye Başkanı Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Belediyesi, İsveç Başkonsolosluğu, Anadolu Kainat Kültür ve Kanat Kitap ile İle Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa yapılan “Her Çocuğa Bir Kitap” kampanyası ile çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, “ Bu kampanya kapsamında İsveçli yazarların 10 değişik eserinden oluşan 1300 kitabı ilköğretim okulu öğrencilerine verdik. Ayrıca kitapların yazarları bizzat okullara gelerek öğrencilerle söyleşi yaptı.Trabzon Belediyesi olarak bu tür kültürel etkinlikleri daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kampanyaya destek veren bütün kurum ve kuruluşa teşekkür ediyorum”dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler