Hamsiköy'de SICAK SAATLER

Trabzon'a gelen AB Büyükelçilerinin son durağı  Hamsiköy oldu.Hamsiköy Kıraathanesinde ağırlanan konuklara ,Çıralıköy muhtarı Şeref Baş ev sahipliği yaptı. AB Büyükelçilerine hamsiköy ziyaretinde vatandaşlar  tarafından çay ikram edildi. Ardından köylüler

Hamsiköy'de SICAK SAATLER

Trabzon'a gelen AB Büyükelçilerinin son durağı  Hamsiköy oldu.

Hamsiköy Kıraathanesinde ağırlanan konuklara ,Çıralıköy muhtarı Şeref Baş ev sahipliği yaptı. AB Büyükelçilerine hamsiköy ziyaretinde vatandaşlar  tarafından çay ikram edildi.

Ardından köylüler Hamsiköy'ü ziyaret eden AB büyükelçileri ile bir süre sohbet ettiler.

AB Komisyon Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Marc Pierini, “15 ay önce kendi ekibiyle Hamsiköy'e geldiğini belirterek " Çok beğendiğim için herkese anlattım. Onlarda ziyarette Hamsiköy'e de gelmek istediler. Bu nedenle bir kez daha buraya geldik” dedi.

Çıralıköy muhtarı Şeref Baş  Atatürk'ün koyduğu hedefler doğrultusunda Türkeye'nin yüzünü batıya döndüğünü belirterek " Türkiye'de demokrasi önemli. Her ülkenin bir önderi olduğu gibi Türkiye'nin de bir önderi var. Bizim ulu önderimizin de Atatürk . Biz Atamızın yolundan gitmeye çalışıyoruz. Atamız bize Batı'ya yönelin, Batı'nın güzelliklerinden faydalanın.dedi

Muhtar Baş AB büyükelçilerini fahri hemşehri yapmak istediğinide sözlerine ekleyerek " Tüm AB b.üyükelçilerini  fahri köylümüz yapmak istiyoruz.Sizin nüfus kağıdınızı Hamsiköy yazmak isterim. Çünkü bizim reklamımızı çok güzel yaptınız” dedi.

Büyükelçi Pieri bu sözlerin üzerine “Benden Vergi ve para istemezseniz seve seve fahri köylünüz  olurum” dedi.

Ayrıca Pierini Türklerin gittikçe demokratikleştiğini söyleyerek, “Geçen geldiğimde bayan sayısı çok azdı, şimdi - bayan sayısı artmış” dedi.

Köy halkından Rahmi Gültekinise  söz hakkı alarak, “Hamsiköy nefis bir yerdir.Buranın güzelliklerine doyum olmaz. Konuşmalar, vaatler veziyaretler önemli değil .Önemli olan icraatlardır. Yıllardır sizi AB ye alacağız diyorsunuz bir adam atmıyorsunuz. Bizden sonra müracaat edehn bir çok ülke AB üyeliğine alındı biz ise hala bekletiliyoruz. Siz burada laf üfürüp gitmeyin, Çünkü biz de burada laf üfürmüyoruz” dedi.

Bunun üzerine söz alan İsveç Büyükelçisi  Christier Asp “AB Türkiye'nin üyeliğe alınması için elini taşın altına koymuştur. Bizler şimdi yaptığımız 11 projenin gerçekleşmesi ile elimizi taşın altından çekmeye başladık” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler