Hamsi 1 YTL'nin altına düşecek

Trabzon balık halinde ve seyyar tezgahlarda önceki gün 5.00 YTL, dün de 2.50 YTL'den satılan hamsi, bugün 2.00 YTL'den alıcı buluyor. Trabzon'da balıkçılık yapan Selçuk Oğuz, yaptığı açıklamada, günde ortalama 150-200 kilogram arasında değişen hamsi sattı

Hamsi 1 YTL'nin altına düşecek

Trabzon balık halinde ve seyyar tezgahlarda önceki gün 5.00 YTL, dün de 2.50 YTL'den satılan hamsi, bugün 2.00 YTL'den alıcı buluyor.
Trabzon'da balıkçılık yapan Selçuk Oğuz, yaptığı açıklamada, günde ortalama 150-200 kilogram arasında değişen hamsi sattığını belirterek, ''Son birkaç güne göre hamsi iyice bollaştı. Bugün, standart boylardaki hamsinin bu sezon en ucuzunu satıyoruz'' dedi.

Bazı çevrelerin, hamsi fiyatlarının küresel mali krizden etkilenerek arttığını söylediğini, bu görüşlere katılmadığını ifade eden Oğuz, ''Öyle olsaydı hamsi fiyatları yüksek seviyelerini korurdu'' diye konuştu.
Oğuz, hamsi fiyatlarını hamsinin bol çıkmasının belirlediğini anlatarak, şunları kaydetti:

''Bu da deniz suyunun soğumasına bağlı. Deniz suyu ne kadar soğursa o kadar bol hamsi olur. Hatta kar suyunun denize inmesiyle birlikte hem lezzetli hem de ucuz balık vatandaşın sofralarında yerini alacak. Bu sezon hamsilerin boyları da iyi. Getirilen kotalar bunda etkili oluyor.''

Hamsinin 2.00 YTL'ye düşmesiyle alım güçlerinin arttığını anlatan Necati Bıyık da, dar gelirliler için hamsinin çok önemli olduğunu belirterek, ''Piyasada 1 kilo etin kilosu 15.00 YTL'ye satılıyor. Hamsi ise 2.00 YTL. Hem de sağlık açısından beyaz etin önemini doktorlar vurguluyor. Bu nedenle sofralarımızdan hamsiyi eksik etmiyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel