Halil Bakırcı adaylığını açıkladı

Eşi Reyhan hanım ile birlikte AK Parti Rize İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Halil Bakırcı, acısıyla tatlısıyla bir dönemi geride bıraktıklarını hatırlattı. 5 yıla yakın bir süredir Rize Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü kay

Halil Bakırcı adaylığını açıkladı

Eşi Reyhan hanım ile birlikte AK Parti Rize İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Halil Bakırcı, acısıyla tatlısıyla bir dönemi geride bıraktıklarını hatırlattı. 5 yıla yakın bir süredir Rize Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü kaydeden Başkan Bakırcı “Bu dönem içerisinde eksikliklerimiz elbetteki olmuştur. Biz yaptığımız hatalardan ders almasını biliriz. Yaptığımız istişareler sonrası başkanlığa yeniden aday olmaya karar verdim. Bir dönem daha Belediye Başkanlığı görevine talibim .Geçmiş dönemde iyi yaptıklarımız var yapamadıklarımız var bunların hepsi bize ders olmuştur” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanlığına aday olacak söylentilerine de cevap veren Başkan Bakırcı “ 2 yılı aşkın süredir Beyoğlu'nda ismim çok konuşuldu. Bu tarz şeyler siyasette elbette konuşulur. Ancak doğruluk payı yoktur.Orada da hemşerimiz görev yapmaktadır. Kaldı ki bir Rizeli belediye başkanının aday olduğu yerde aday olmak bize yakışmaz” şeklinde konuştu.

Karar öncesinde birçok siyasi isimle istişarelerde bulunduğunu söyleyen Başkan Bakırcı Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz ile de telefonda görüştüğünü söyledi. Bakırcı “Mesut Yılmaz Rize'nin Bağımsız Milletvekilidir. Hepimizin vekilidir. Kendisi ile telefonda görüştüm ve düşüncelerimi söyledim.O da almış olduğum bu karar da bana başarılar diledi. Ben bir seçmen olarak kendisinden rey istedim. Rize'nin 3 tane vekili var. Hepsinin Rize'de oy kullanıp bana destek olmalarını isterim” diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı eşi Reyhan Bakırcı'ya da teşekkür ederek “Bütün görüşmelerimi yaptıktan sonra eşime de danıştım.Almış olduğum bu karar da eşim de beni yalnız bırakmadı.Siyaset zor ve yorucu bir iştir.Eşim Reyhan Hanım beni bu zorlu yolda hiçbir zaman yalnız bırakmadı.Kendisine çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.
Yerel seçimlerde başkan adaylığı için AK Parti Rize eski İl Başkanı Hasan Karal ve eski Milletvekili Abdülkadir Kart'ın isimlerinin geçtiğinin hatırlatılması üzerine ise Bakırcı “Ben ikisi ile de görüştüm. Aday olacakları konusunda herhangi bir şey bana söylemediler. Kaldı ki sayın Hasan Karal daha önce yapmış olduğu açıklamalarda Halil Bakırcı'nın aday olduğu yerde bize aday olmak düşmez şeklinde konuşmuştu. Şu an bunlar söylentiden ibarettir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel