Güvenlik krizi sürüyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık Bakanı Faruk Özak tarafından açılışı yapılan İç Hatlar Terminali'nde yaşanmakta olan özel güvenlik krizi çıktı. İhaleyi kazanan Doğu Güvenlik Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret Ltd. Şirketine işi devir alacağı 1

Güvenlik krizi sürüyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık Bakanı Faruk Özak tarafından açılışı yapılan İç Hatlar Terminali'nde yaşanmakta olan özel güvenlik krizi çıktı.

İhaleyi kazanan Doğu Güvenlik Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret Ltd. Şirketine işi devir alacağı 15 Ocak tarihinde işin verilmeyeceği söylenmesi üzerine Doğu Güvenlik Genel koordinatörü Önder Değirmenci ve şirket tarafından havalimanında işi başlatılmak için seçilen 112 özel güvenlik görevlisi basın açıklaması yaptı.

Yapılan ihale sonucunda tüm şartları yerinme getirerek ihaleyi Doğu Güvenlik Şirketinin kazandığını ifade eden doğu Güvenlik Genel Koordinatörü Önder Değirmenci, ihaleyi kazanmamalarının ardından şirkete yapılan tüm müracaatların ayrıca yönlendirme yoluyla gönderilen tüm personeli 30 gündür mülakattan geçirdiklerini iddia etti.

İşe aldıkları hiçbir personelden asla hiçbir talepte bulunmadıklarını ifade eden Değirmenci, “Hiç birinde hiç bir şekilde bir talebimiz olmadığı gibi ayrıca duyumlarımız neticesinde ola ki kendilerinden sizi işe koyacağız işiniz kesin ama karşılığında şunu bunu vereceksiniz talebinde bulunan şahıslar oluşumlar gibi bir şeye rastladıklarında bunu ivedilikle şirketimize ve en yakın ilgili emniyet birimlerine bildirmelerini rica etmiştik” dedi.

Değirmenci açıklamasını şöyle sürdürdü, “Biz yapmış olduğumuz sözleşmeye göre idari ve teknik şartnamede belirtilen kriterlere uygun elemanlarımızla 5188 sayılı özel güvenlik kanunu hükümlerinde ve 4857 sayılı iş kanununa göre yapmış olduğumuz sözleşmelerimizi ve çalışacak personelden istenilen tüm belgeleri 14.01.2009 günü işin 15.01.2009 tarihinde başlayacağı ve işin önemi açısından işyerinin tarafımıza teslimini resmi olarak müracaatla gitmemize rağmen belgelerimizin kabul edilmeyeceği ve çalışacak personelin havalimanına alınmayacağı tarafımıza sözlü olarak iletilmiştir.
Gerekçelerini ise bu işin noter huzurunda kura çekilerek yapılması olduğu söylenmiştir. Bunun ne içerdiği şirketimiz tarafından anlaşılamamaktadır. Kaldı ki bu elemanlar noter huzurunda tespitle yapılacaktı ve kendileri tespit edecekti niçin özelleştirildi ve 1 aydır şirketimiz çalışanları neden bu kadar mağdur edildi.

Bu insanlara bu elbiseleri bize giydirmek zorunda niçin bıraktılar. Hizmet işleri genel şartnamesi md.10-teknik şartnamenin 5.7 maddesi ve birim fiyat sözleşmesinin 23.md.açık ve nettir. Şirket çalışacak olduğu personellerle birlikte istenilmekte olan teçhizat ve ekipmanı işin başlama tarihinde bulundurmakla yükümlüdür denilmektedir. Güvenlik özel bir iştir, kura ve istisnaları kabul etmez. Güvenlikten yapılan tasarruf en pahalı tasarruftur” dedi.

İlgili haberler:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel