Gürdoğan; kriz ihracatçıyı vurdu

Gürdoğan, başta dolar kurunda aşırı dalgalanma olmak üzere piyasalarda yaşanan belirsizliğin ihracatçıları olumsuz etkilediğini belirterek gelinen noktada kimsenin ne yapacağını bilemez bir durumda olduğunu anlattı. İhracatçının kar limitlerinin oldukça d

Gürdoğan; kriz ihracatçıyı vurdu

Gürdoğan, başta dolar kurunda aşırı dalgalanma olmak üzere piyasalarda yaşanan belirsizliğin ihracatçıları olumsuz etkilediğini belirterek gelinen noktada kimsenin ne yapacağını bilemez bir durumda olduğunu anlattı.

İhracatçının kar limitlerinin oldukça düşük olduğunu ve dolarda yaşanılan aşırı hareketlenmeden dolayı hatırı sayılır bir zararın söz konusu olduğunu dile getiren Gürdoğan, şöyle konuştu: "Piyasada şu an belirsizlik hakim. Kimse ne yapacağını bilemiyor. İhracatçı da bekleyiş içine girdi. Kimse önünü görmeden hareket ederek risk almak istemiyor. Dolar kurunda yaşanan aşırı dalgalanma bizi zor durumda bıraktı. Piyasalarda yaşanan belirsizliğin bir an önce sona ermesini bekliyoruz."

İhracatçıların aldıkları kredilerde de sorunlar yaşadığını kaydeden ve Hükümetin bu duruma müdahale etmesini isteyen Ahmet Hamdi Gürdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Şu an ihracatçılar kredi alamıyor. Bankalarla ihracatçı arasında bir güven bunalımı yaşanıyor. Bankalar verdikleri kredileri piyasalardaki belirsizlik sebebiyle geri çağırdı. Hükümetin bu duruma müdahale ederek ihracatçıların aldığı kredilerle ilgili yaşanan sorunları gidermesi gerekiyor."

Yaşanan sorunda sermayenin özelleşmesi ve bazı bankaların da yabancıların eline geçmesinin de büyük etkisi olduğunu savunan Gürdoğan, gelinen noktada sermayenin özelleşmesi tehlikelerinin daha net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.

Dolarda dalgalanmanın devam etmesi durumunda ihracatçının uğrayacağı zararın daha büyük olacağını vurgulayan Gürdoğan, kurun belli bir istikrara kavuşturulmasının şart olduğunu, bu rakamın da ihracatçılar için en ideal noktasının bin 400 ila bin 500 seviyeleri arasında olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler