Gümüşhane'ye ekipman desteği

Gümüşhane Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, tarımsal makine ve ekipman desteği sağlanarak yeni teknolojinin çiftçi tarafından kullanılması yaygınlaştırma çalışmalarına devam edildiğini söyledi. Müdür Irkın yaptığı açıklamada, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tara

Gümüşhane'ye ekipman desteği

Gümüşhane Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, tarımsal makine ve ekipman desteği sağlanarak yeni teknolojinin çiftçi tarafından kullanılması yaygınlaştırma çalışmalarına devam edildiğini söyledi.


Müdür Irkın yaptığı açıklamada, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarımsal makine ve ekipman almak isteyen ve ilimizde üretim yapan 80 çiftçi ile sözleşme imzalanmıştır.

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek rekabet güçlerini artırmak amacı ile makine ve ekipman alımı desteklenmeye devam edilecektir.” dedi.


Tarım İl Müdürü Hasan Irkın açıklamasının devamında alınan makine ve ekipmanların yarısının bakanlık tarafından çiftçilere hibe edildiğini belirterek, “Proje kapsamında müracaat eden ve müracaatı uygun görülerek sözleşme imzalanan çiftçilerin mevzuata uygun olarak aldıkları makine ve ekipman bedelinin yarısını hibe olarak Bakanlık ödemektedir. Projenin uygulaması 01 Mayıs 2008 tarihinde başlamış ve 29 Ağustos 2008 tarihinde sona ermiştir.

 4 aylık bu süre içerisinde müracaatta bulunan 127 çiftçinin değerlendirmesi yapılarak ve ilimizin öncelikleri ile ayrılan ödenek dikkate alınarak 80 çiftçi ile sözleşme yapılmıştır.


2008 yılı için ilimize 350 bin YTL ödenek ayrılmıştır. Bu ödenek ile hibe desteği verilecek makine ve ekipmanların toplam proje tutarı 698 bin 826 YTL, hibe tutarı ise 349 bin 413 YTL'dir. Çiftçilerimize alınan makine ve ekipmanlar ise, Silaj Makinesi, Balyalama Makinesi, Soğuk Hava Tesisatlı Taşıma Aracı, Yem Hazırlama Araçları, Otomatik Sap Toplamalı Saman Makinesi, Pülverizatör, Yonca Biçme Makinesi, Bahçe El Traktörü ve Ekipmanları, Süt Sağım Makinesi ve Soğutma Tankıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel