Gümüşhaneliler HES'e karşı

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Harşit Çayı'nda inşa edilmesi planlanan hidroelektrik santrali projesine ilişkin, vatandaşların katılımıyla yapılması öngörülen toplantı, tepkiler yüzünden yapılamadı.GAE Enerji Üretim Ticaret Sanayi A.Ş. tarafından Harşit

Gümüşhaneliler HES'e karşı

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Harşit Çayı'nda inşa edilmesi planlanan hidroelektrik santrali projesine ilişkin, vatandaşların katılımıyla yapılması öngörülen toplantı, tepkiler yüzünden yapılamadı.

GAE Enerji Üretim Ticaret Sanayi A.Ş. tarafından Harşit Çayı üzerinde yapılması planlanan Derya-1 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi için Atatürk Kültür Merkezi'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gümüşhane Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Nuriye Yıldız, GÜLSAN Şirketler Grubu Enerji Koordinatörü Ali Fidancı ve şirket yetkilileri katıldı.

Yöre muhtarları ve vatandaşların katılmadığı toplantıda, şirket yetkilisi Mutlu Uğur Akçay'ın konuşması sırasında salona giren bazı muhtar ve vatandaşlar, ''Halkın katılmadığı yerde bu toplantıyı yapamazsınız, bu toplantı yasal değildir. Toplantıyı bitirmek zorundasınız'' şeklinde tepki gösterdi.

Toplantıya devam edilmesi üzerine grup tepkisini artırınca Çevre ve Orman İl Müdürü Vekili Yıldız, toplantıyı bitirdi.

Yıldız, ''Santralin kurulacağı bölgedeki köy muhtarları ve bir grup vatandaşın tepkisi üzerine toplantıyı iptal ettik. İptal edilen toplantı ile ilgili tutanak tutulacaktır'' dedi.

GÜLSAN Şirketler Grubu Enerji Grup Koordinatörü Fidancı ise halkın dilek ve isteklerini dinlemek, yöre halkına açıklama yapmak istediklerini vurgulayarak, ''Ancak toplantıya katılmayan vatandaşlar, sunuma başlandıktan sonra salona girerek, toplantının yasal olmadığı iddiasıyla toplantının sona erdirilmesini istediler. İstekleri doğrultusunda toplantı da iptal edildi'' diye konuştu.

Yöre muhtarları ve bir grup vatandaş tepkilerini, salon dışında da sürdürürken, güvenlik güçleri önlemlerini artırdı. Vatandaşlar, bir süre sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler