Gümüşhane Albüm Oluyor

Foto muhabiri Bünyamin Aygün tarafından hazırlanacak ve Gümüşhane'yi dört mevsim anlatacak olan kitabın fotoğraf çekimleri başladı.Aygün, yaptığı açıklamada, fotoğraf çekimi için özel bir firmaya ait dört kişilik ''cesna'' tipi uçak kullandıklarını ifade

Gümüşhane Albüm Oluyor

Foto muhabiri Bünyamin Aygün tarafından hazırlanacak ve Gümüşhane'yi dört mevsim anlatacak olan kitabın fotoğraf çekimleri başladı.

Aygün, yaptığı açıklamada, fotoğraf çekimi için özel bir firmaya ait dört kişilik ''cesna'' tipi uçak kullandıklarını ifade ederek, ''İlin tarihi, kültürel ve coğrafi özelliklerini dört mevsimde fotoğraflayarak ön plana çıkarmayı planlıyoruz'' dedi.

Bugüne kadar Gümüşhane için yapılmamış ve eksikliği hissedilen bir proje başlattıklarını belirten Aygün, ''Proje hem kitap hem de CD'den oluşacak. Gümüşhane tarihinde ilk defa, sivil bir uçak ile havadan fotoğraflanacak. Bu görevin bana düşmüş olması ise Gümüşhaneli olarak son derece gurur verici'' diye konuştu.

Aygün, Gümüşhane'yi coğrafi konumu nedeniyle havadan fotoğraf çekilmeden anlatmanın mümkün olmadığına dikkati çekerek, havadan fotoğrafları çekilmediği takdirde ilin tamamının tek karede anlatılamadığını kaydetti.

-4 BİN KARE FOTOĞRAF ÇEKİLDİ-

Aygün, iki günde toplam 11 saat uçtuklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Beni en çok düşündüren, 3 bin metre rakımlı Artabel gölleriydi. Çünkü her mevsim bulut ve sis olduğundan manüel uçuş yapan uçağımızla bu bölgeyi fotoğraflamak mümkün olmayacak gibi görünüyordu. Biraz şans ve biraz da riskle Artabel bölgesindeki Yedi Gölleri ve Kara Gölleri fotoğraflamayı başardık. İlçeler ve beldeler üzerinde uçuş yaptık. İki günde 4 bin kare fotoğraf çektim.''

Aygün, çekimlerin sonbahar, kış ve ilk baharda da devam ederek yaklaşık bir yıl süreceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel