Gümrükçüoğlu'ndan mitinge davet

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İsrail’in Gazze’ye gitmekte olan ve yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırıp, savunmasız insanları öldürmesini ve PKK terör örgütünün İskenderun’nda ki Deniz Üst Komutanlığına yaptığı v

Gümrükçüoğlu'ndan mitinge davet

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İsrail’in Gazze’ye gitmekte olan ve yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırıp, savunmasız insanları öldürmesini ve PKK terör örgütünün İskenderun’nda ki Deniz Üst Komutanlığına yaptığı ve 7 askerin şehit olduğu saldırıyı kınadı.

 

Yarın Trabzon’da yapılacak olan mitinge tüm Trabzon halkını davet eden Başkan Gümrükçüoğlu; İsrail’i yönetenlerin insanlık suçu işlemekten yargılanmaları gerektiğini kaydederek “İsrail’in yaptığı katliamı kınıyoruz. İsrail uluslar arası sularda farklı ülkelerden katılımcıların olduğu yardım konvoyuna saldırmıştır. Uluslar arası hukuka aykırı olan bu davranışı ile İsrail terörist bir devlet olduğunu tekrar ispat etmiştir. Tüm dünya, BM Güvenlik Konseyi, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun çağrısıyla toplanmış sivillerin derhal serbest bırakılmasını, katliamla ilgili soruşturma açılmasını öngörün bir kınama kararı almıştır. Artık tüm dünya İsrail’in yöneticilerinin hesap vermesini kabul etmiştir. İsrail’e artık tüm dünya dur diyecektir ve bu vahşice katliamın hesabı sorulacaktır. Bosna’daki insanlık katliamından çok daha ileri bir katliam yaşanmıştır. Uluslararası sularda yardım amaçlı ellerinde hiçbir silahı bulunmayan insanlara karşı bir katliam yapılmıştır. İsrail’i yönetenler insanlık suçu işlemekten yargılanmalıdırlar. Ayrıca ülkemizde İskenderun’da yapılan terörist saldırın mutlaka hesabı sorulacaktır. Bunu işleyenler bedelini adaletin önünde vereceklerdir. Saldırılarda  hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bunların bilinçli şuurlu bir şekilde meydana getirildiğini de kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Mutlaka bizim tüm vatandaşlarımız birinci sınıf yurttaşlarımızdır. Biz 73 milyonla biriz ve beraberiz. Teröre hiçbir zaman pabuç bırakmayacaktır.  Ülkemizdeki Yahudi vatandaşlarımızda bizlerle ayni hassasiyete sahiptirler” dedi.

 

Yarın saat 12’de yapılacak olan İsrail ve PKK’yı lanetleme mitinge kendisinin de katılacağını ve tüm Trabzon’un ve bölgenin mitingde yer almasını beklediklerini kaydederek, “Trabzon kamuoyunun da bizlerle aynı kanaatte olduğunu görmekle beraber, yarın Trabzon’da hem İsrail’in yaptığı hunharca katliamı, hem de terörist saldırılarının bizi bölemeyeceğini, kardeşlikten ayıramayacağını ifade edecek olan mitingde yerimizi alacağız. Tüm Trabzon’u ve bölgeyi bu mitinge davet ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler