Gönlünü İsviçreliye Kaptırdı

Karadeniz turu etkinliğinde 9 yıl önce tanışan ve geçen yıl nikah kıyan İsviçreli Alexander Hartmann ile Eskişehirli Nurgül Özkan, Artvin'in Ardanuç ilçesinde yöresel düğün yaptı.Türkiye'nin çeşitli illerindeki halk oyunlarını incelemek Japon, Hollandalı

Gönlünü İsviçreliye Kaptırdı

Karadeniz turu etkinliğinde 9 yıl önce tanışan ve geçen yıl nikah kıyan İsviçreli Alexander Hartmann ile Eskişehirli Nurgül Özkan, Artvin'in Ardanuç ilçesinde yöresel düğün yaptı.

Türkiye'nin çeşitli illerindeki halk oyunlarını incelemek Japon, Hollandalı ve İsviçreliler'den oluşan 40 kişilik ekiple Artvin'e gelen Alexander Hartmann (39) ile Nurgül Özkan (40), Karadeniz'de tanıştıkları için Artvin'in Ardanuç ilçesinde düğün yapmaya karar verdi.

Turu hazırlayan Türk Halk Oyunları Uzmanı Bahri Ertek'in organize ettiği düğünde, yöresel kıyafetler giydirilen Nurgül Özkan atla düğün alanına getirildi.

Gelin ve damadın eline kına yakılan düğüne, konuk olarak Japon, Hollandalı ve İsviçreliler'den oluşan 40 kişilik ekip ile ilçe halkı katıldı.

Artvin Spor Salonu'nda kente özgü halk oyununu izleyerek yetkililerden bilgi alan ekip, düğün töreninde de davul zurna eşliğinde oynanan atabarına eşlik ettiler.

İsviçreli Hartmann, Artvin örf ve adetlerine göre düğün yapmanın heyecan verici olduğunu belirterek, İsviçre'deki arkadaşlarına da Artvin'de düğün yapmalarını tavsiye edeceğini söyledi.

Tur organizatörü Bahri Ertek, 11 yılda 6'sı Japon, 1'i İsviçreli olmak üzere toplam 7 çifti Türk örf ve adetlerine göre evlendirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel