Giresunlular Almanya'da buluştu

Merkezi Almanya'nın Köln şehrinde bulunan Avrupa Giresun Derneği, başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki diğer ülkelerde yaşayan Giresunluları, Köln'de düzenlenen gecede bir araya getirdi. Köln Ezgi Center Düğün Salonunda bir araya gelen yüzlerce Giresunlu

Giresunlular Almanya'da buluştu


Merkezi Almanya'nın Köln şehrinde bulunan Avrupa Giresun Derneği, başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki diğer ülkelerde yaşayan Giresunluları, Köln'de düzenlenen gecede bir araya getirdi.



Köln Ezgi Center Düğün Salonunda bir araya gelen yüzlerce Giresunluyu, şehrin milletvekilleri de yalnız bırakmadı. AKP Giresun Milletvekili, Anayasa Komisyon üyesi ve Türk Alman Dostluk Grubu Başkan vekiliAv. H. Hasan Sönmez, gecede yaptığı konuşmada TBMM'nden yeni geçen yurt dışındaki Türk vatandaşlarının oy kullanması yasasının nasıl işleyeceğini ve dört ayrı şekilde oy kullanabileceklerini anlattı.



Türk Alman Dostluk Grubunda da görevli olan Milletvekili Sönmez, yurtdışında yaşayan vatandaşların problemlerin kendilerine iletildiği takdirde ilgileneceklerini ve konuyu yetkili mercilere taşıyacağının sözünü verdi. Giresun'daki çalışmaları ve yenilikleri anlatan milletvekili Sönmez "Sevinç ve üzüntülerimizi paylaşarak hayatı daha anlamlı yapalım." dedi.

 

Avrupa Giresun Derneği Başkanı Metin Çoban da derneğin geçmiş yıllarda yaptığı çalışmaları dile getirerek, Giresunluların birlik ve beraberlik içinde hareket ederek Giresun için güzel işlere imza attıklarını anlattı. Avrupa Giresun Derneği'nin çok yakın bir zamanda yöresel folklor ve kemençe kurslarının yanında çocukların derslerine yardım kursları düzenleyeceklerini açıklayan Çoban, Avrupa'nın farklı şehirlerinde kurulan Giresunlular derneklerine tam destek verdiklerini açıkladı.



İlk etapta dernek merkez lokalini yeni ve daha rahat çalışabilecekleri bir binaya taşımak istediklerini belirten Metin Çoban, dayanışma adına son derece önemli olan bu gecede hem Giresun'u tanıtmış olduklarını hem de Giresunluların bu vesileyle hasret giderdiklerini ifade etti. Gecede Avrupa Giresun Derneği Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu ve Kadın Kolları üyeleri sahneye davet edilerek Giresunlulara tanıtıldı. Gecede Karadeniz halk oyunları oynandı ve farklı aktivitelerle Giresun'un yemek çeşitleri tanıtılarak misafirlere hamsi yedirildi.



Köln'de yapılan Giresunlular Gecesine, Milletvekili Av. Hasan Sönmez, Köln Başkonsolosu Kemal Demirciler, Eğitim Ataşesi Uğur Acar ve eşleri, Avrupa Elazığlılar Derneği Başkan Vekili Mehmet Yıldırım ve diğer dernek temsilcilerinin yanı sıra Avrupa'nın farklı şehirlerinden gelen Giresunlular ve Türkiye'den gelen misafirler katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler