Giresunlu köylülerin yol çilesi!

Görele ilçesine bağlı Esenli köyü sakinleri, 500 metre uzaklıktaki karayoluna bağlantıları olmadığı için 20 kilometrelik dağ yolunu kullanıyor. 500 metre yürümeyi tercih eden ve Zıva deresini aşmak zorunda kalan köylüler, bir köprü ve yol bağlantısı yapıl

Giresunlu köylülerin yol çilesi!

Görele ilçesine bağlı Esenli köyü sakinleri, 500 metre uzaklıktaki karayoluna bağlantıları olmadığı için 20 kilometrelik dağ yolunu kullanıyor. 500 metre yürümeyi tercih eden ve Zıva deresini aşmak zorunda kalan köylüler, bir köprü ve yol bağlantısı yapılmasını istiyor.

Köy Muhtarı Osman Tenk, dereyi atalarının yaptığı kemer köprüyle geçebildiklerini belirterek şöyle konuştu: "Ancak, yolumuz olmadığı için 500 metre yürümeyi tercih ediyoruz. Yol yapılırsa dere üzerine bir de köprü gerekli. Ya buraya 500 metre bir yol bağlantısı yapılmalı ya da biz yıllarca olduğu gibi 20 kilometrelik alternatif araç yolunu kullanmak zorunda kalacağız. Ancak, bizim okulumuz, değirmenimiz arazilerimiz kısaca bütün ilişkilerimiz Yeşildere, Hamzalı Sisdağı grup yolu bağlantılıdır. Bu yol da çok kullanışlı değil ama çaresiz kullanmak zorundayız. Özellikle kışın tamamen kullanılamaz hale geliyor.”

Görele’nin en büyük köyü olduklarını ve sadece seçim dönemlerinde siyasilerin ilgi odağı olduklarını hatırlatan Muhtar Tenk; şunları söyledi: “Görele’nin en büyük köyü olduğumuz için sadece seçim dönemlerinde önem kazanıyoruz. Seçimden seçime bu yol için söz veren siyasiler ne yazık ki seçim sonrası unutuyorlar.Köyümüzün grup yoluna bağlanması için hiçbir arazi sorunu yok herkes arazilerinden yol geçmesi için imza verdi. Sadece yolumuzun programa alınıp bir köprü ve 500 metre yol yapılması gerekiyor.”

YOL ÖZEL İDARE PROGRAMINA ALINDI

İl Genel Meclisi Üyesi Aslan Nizamoğlu ise köylülerin söz konusu yolunun gündemlerinde olduğunu belirterek, kısa zaman içerisinde çalışma başlatabileceklerini kaydetti. Nizamoğlu; Esenli köyünün grup yoluna bağlantısının İlçe Özel İdare programına alındığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Ödeneği olduğu halde iş makinemiz olmadığından dolayı yapılamamıştır. Çünkü bütün iş makineleri yazın yoğun bir çalışma içerisindeydi. Bu kış sezonu içerisinde hava şartları el verdiğince yolu başlayıp tamamlamaya çalışacağız.”

a1.gif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler