Giresun'daki selin ardından

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, 28 Temmuz gecesi başlayan ve 12 saat süren aşırı yağışlar sonucu oluşan hasarların giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.Cinel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'da geçen hafta aşırı yağ

Giresun'daki selin ardından

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, 28 Temmuz gecesi başlayan ve 12 saat süren aşırı yağışlar sonucu oluşan hasarların giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Cinel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'da geçen hafta aşırı yağışların büyük hasara neden olduğunu hatırlattı. Daha önceki hasarların giderilemeden önceki gece yeni bir yağışın kentte etkili olduğunu belirten Cinel, "Aşırı yağış sonucu kentte büyük oranda hasar meydana geldi. Henüz hasar tespit çalışmaları sürdürüldüğü için hasarın boyutunu belirleyemedik. Birkaç gün içerisinde kentteki durumu net olarak anlayabileceğiz" dedi.

Aşırı yağış sonucu kentin alt yapısının büyük oranda çöktüğüne işaret eden Cinel, özellikle hasarın şehir içme suyu şebekesinde olduğunu dile getirdi. Oluşan hasar nedeniyle şehre bu sabah saatlerine kadar su verilemediğini anlatan Cinel, şunları söyledi: "Yağışın etkisini azaltmasından sonra hızla kente içme suyunu vermek için üstün bir gayret içerisine girdik. Uzun ve meşakkatli çalışmaların ardından belki de dört günde yapılacak işi bir gecede tamamladık. Bu sabah saatlerinden itibaren kentin büyük kısmına su vermeye başladık. Yüksek kesimlere de en geç akşam saatlerine kadar su verilmeye başlanılacak."

Belediye imkanlarıyla hasarların giderilmesinin mümkün olmayacağına dikkat çeken Cinel, şunları söyledi: "Yaşanan bu olaydan ders çıkartarak şebeke ve alt yapıları yenileme çalışmalarını başlatacağız. Tabii bunu da belediye gücü ile yapmamız mümkün değil. Mutlaka merkezi idarenin, devletimizin desteğine ihtiyaç duymaktayız."

Öte yandan Giresun Belediyesi, vatandaşları şehir şebeke suyunu kaynatmadan içmemeleri hususunda uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, önceki gece yaşanan aşırı yağış sonucu şehir alt yapısında hasar oluştuğuna dikkat çekilerek, "Yağan aşırı yağmur nedeniyle şehrimizin muhtelif yerlerinde alt yapı hasarları yaşanmıştır. Bu durum şehir şebeke suyunun kirlenmesine neden olabilecektir. Halk sağlığına zarar vermemesi için halkımızın suyu kaynatmadan içmemeleri ilanen duyurulur" denildi.

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, düzenlediği basın toplantısında aşırı yağış nedeniyle mağdur olan esnaf ve sanatkarların SGK primleri, vergi ve kredilerinin ertelenmesini istedi.

CHP'Lİ HEYET GELİYOR
CHP Giresun İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, yarın CHP Genel Sekreteri Önder Sav başkanlığında CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, MYK üyesi Suat Binici ve Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi'den oluşan bir heyetin Giresun'a gelerek incelemelerde bulunacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel