Giresun'daki bina satıldı

Giresun Veteriner Hekimleri Odası (GVHO) tarafından hizmet binası olarak kullanılmak üzere tarihi bir binanın satın alındığı bildirildi.GHVO Başkanı Derviş Kara, yaptığı yazılı açıklamada, oda üyelerine kaliteli ve üstün hizmet vermek amacıyla yeni bir hi

Giresun'daki bina satıldı

Giresun Veteriner Hekimleri Odası (GVHO) tarafından hizmet binası olarak kullanılmak üzere tarihi bir binanın satın alındığı bildirildi.

GHVO Başkanı Derviş Kara, yaptığı yazılı açıklamada, oda üyelerine kaliteli ve üstün hizmet vermek amacıyla yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyduklarını belirtti. 5 aylık araştırmalar sonucu hizmet binası olarak kullanımı için kentin tarihi evlerinin bulunduğu Zeytin mahallesinde Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bir bina satın alındığını kaydeden Kara, binaının tapu kaydının da oda başkanlığı adına yapıldığını ifade etti.

Kara, Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar Kuruluna restorasyon ödeneği için başvuru yapıldığını ve ödeneğin çıkmasının ardından projesi çerçevesinde restorasyon çalışmalarına başlanacağını vurgulayarak," Bina birinci derece kentsel sit alanı içerisinde yer alan ikinci derece sivil mimari örneği olup 200 envanter numara ile tescil edilerek kültür varlığı olarak koruma altına alınmıştır. Binanın bahçesi ile birlikte toplam taban alanı yaklaşık 120 metrekare olup bina taban alanı 81 metrekaredir. 3 katlı binanın toplam 243 metrekare kullanım alanı mevcuttur.

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanan restorasyon projesine göre zemin kat konferans salonu olarak planlanmış olup , birinci katta sekreter odası, lokal, kütüphane, ikinci katta makam odaları, toplantı odası ve misafirhane yapılması planlanmaktadır. Binanın tamamı aslına uygun bir şekilde restore ettirilecektir. Restorasyon çalışmaların tamamlanmasının ardından odamız mesleğimiz ve meslektaşlarımızın
hizmetine sunulacaktır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel