Giresun'da terziler çaresiz!

Bir zamanlar siparişlere yetişemeyen terziler, artık işsizlikten yakınıyor.Giresun’un Görele ilçesinde küçük bir dükkanda sipariş üzerine pantolon ve takım elbise diken terzi Ahmet Emanet, yaklaşık 60 yıldır terzilik yaptığını söyledi. Terziliği Görele’de

Giresun'da terziler çaresiz!

Bir zamanlar siparişlere yetişemeyen terziler, artık işsizlikten yakınıyor.
Giresun’un Görele ilçesinde küçük bir dükkanda sipariş üzerine pantolon ve takım elbise diken terzi Ahmet Emanet, yaklaşık 60 yıldır terzilik yaptığını söyledi. Terziliği Görele’de öğrendiğini söyleyen 85 yaşındaki Ahmet Emanet, “65 yıldır terzilik yapıyorum bu mesleğe12 yaşında çırak olarak başladım tabi kalfalık hayatımda var. Bu dükkandan 6 tane çocuk baktım, büyüttüm, okuttum ve evlendirdim” dedi.
Kendisinin Beşikdüzü Köy Enstitüsü’nü 4. sınıfa kadar okuduğunu ve okulu bitiremediğini belirten Emanet, “Mezun olacaktım ama bizim zamanımızda çok baskı vardı dayanamadım ve okulu bıraktım. Terzilik mesleğini seçerek işe çıraklıktan başladım" diye konuştu.
Eskiden sayısız takım elbise yaptığını, 4 tane kalfası olduğunu ve bu gün terzilik mesleğinin yok olmaya yüz tuttuğunu dile getiren Emanet, “Şimdi takım elbise yerine tamirat ve pantolon paçası yapıyorum. Ben bir takımı elbiseyi 400 liraya dikiyordum. Günümüzde ise 400 liraya hazır giyimden 4 tane takım elbise alırsınız. Hazır giyim terzilik mesleğini bitirdi. Karın yoksa neden çalışıyorsun diye sorabilirsiniz ama ben emekli olduktan sonra bu işi hobi olarak yapıyorum. Bu dükkan benim için dinlenme yeri buraya arkadaşlarım geliyor sohbet ediyor eski günlerimizi yad ediyoruz. Gençlere tavsiyem terzilik çok güzel bir sanat, adamakıllı öğrensinler. 'Terzilik sanatı öldü' diyorlar ama terzilik sanatı hiçbir zaman ölmez. Ben gençlerden terzilik mesleğine sahip çıkarak ölmesine engel olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel