Giresun'da okullarda hizmetli sorunu

Okulların hizmetli sıkıntılarına dikkat çeken İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz, İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullara hizmetli verilen iller arasında Giresun’un olmadığını ifade etti. Yılmaz, il genelinde

Giresun'da okullarda hizmetli sorunu

Okulların hizmetli sıkıntılarına dikkat çeken İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz, İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullara hizmetli verilen iller arasında Giresun’un olmadığını ifade etti. Yılmaz, il genelinde 259 ilk ve orta okulda yaklaşık 400 hizmetliye ihtiyaç bulunduğunu belirterek “Giresun’da okullar sıkıntılarıyla birlikte açıldı. Özellikle okullardaki hizmetli olmaması daha da ciddi bir sıkıntıdır. Geçen yıl okullardaki hizmetli ihtiyacının bir kısmı Özel İdare Hizmet Alımı yöntemiyle bir kısmı ise İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programıyla giderilmişti. Ancak İl Genel Meclisin'de CHP Grubunun tepki koymasına rağmen bütçede bulunan hizmet alımı ödenekleri yapım ve onarım tertibine aktarılmıştır.Dolayısıyla Özel İdare bütçesinde hizmet alım ödeneği 2013 yılı için bulunmamaktadır. İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ise okullara hizmetli alımı yapılan iller arasında Giresun bulunmamaktadır. Yani iktidarın Giresun Milletvekilleri her konuda olduğu gibi ilimizi yine unuttukları hatta dikkate almadıklarını tescillemişlerdir” dedi.

Okullarda temizlik personeli yetersizliğinde öğrencilerin pislik içerisinde eğitim göreceklerine ya da bunun velilere yük edileceğini de belirten Yılmaz “Öğrenci velilerinden para alınmayacağını açıklayan bakanlık eğitimde sorun üzerine sorun meydana getirmiştir. Okullardaki temizlik işinin yükü Okul Aile Birliği aracılığıyla velilerin üzerine yük olacaktır. Bu duyarsızlıktan ve yanlıştan dönülerek ilimiz genelinde bulunan 259 ilk ve orta okulda yaklaşık 400 temizlik personeli ihtiyacı giderilmelidir” diye konuştu.
Konuyla ilgili İl Milli Eğitim, her okulda hizmetlinin bulunduğunu ancak yeterli olmadığını belirtirken, İŞKUR İl Müdürlüğü’nden ise ödeneğin gelmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel