Giresun'da Kıbrıs konferansı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Kıbrıs'ta Türk bayrağının göklerden indirildiğini, dedemin 1878'de gördüğü ve gam kasavet içerisinde yaşadığı günleri Allah bana yaşatmasın" dedi.Giresun Üniversitesi tarafından Gazi

Giresun'da Kıbrıs konferansı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Kıbrıs'ta Türk bayrağının göklerden indirildiğini, dedemin 1878'de gördüğü ve gam kasavet içerisinde yaşadığı günleri Allah bana yaşatmasın" dedi.


Giresun Üniversitesi tarafından Gazipaşa Yerleşkesi Spor Salonu'nda düzenlenen "Dünden Bugüne Kıbrıs" konulu konferansta konuşan Denktaş, Kıbrıs'ta iki ayrı milletin olduğunu, bunların bir araya getirilmesinin anlamının bulunmadığını söyledi. Kıbrıs'ta, Çekoslovakya modelinin uygulanması gerektiğini savunan Denktaş, Kıbrıs'ın bir milli dava olarak görülmesi ve bu yönde hareket edilmesinin gerektiğini kaydetti. "Kıbrıs'ta iki toplumlu federasyon bizi mahveder" diyen Denktaş, şöyle konuştu:"Kıbrıs'ta boyun eğmeyeceğiz bilinmelidir.

 

Türk hükümeti bunu herkese anlatmalıdır. Kıbrıs, şan ve şeref meselesi, bir güvenlik meselesi ise bunlardan taviz verilemez. Bağımsızlıktan taviz verilmez. Bağımsızlığını ilan eden bir milletin kendi kendine bağımsızlığından taviz verdiği görülmemiştir. Bağımsızlığımızdan vazgeçmemiz mümkün değil.


Türk hükümetinin bütün baskı ve zorlamalara rağmen Kıbrıs için mücadele etmeye devam etmesini isteyen Denktaş, "Kıbrıs, bir Hıristiyan adası olarak Türkiye ve İslam aleminin üzerinde kontrol kulesi yapmak isteniyor. Aklımızı başımıza alalım. Kıbrıs kenara itilecek ada değildir. Kıbrıs'ta son eklenenler hariç, 70 bin Türk şehidi vardır. Her adım toprağında Türk'ün kanı vardır. Türkiye için vazgeçilmez, güvenliği için elzem olan bir adadır. Kıbrıs elden gittiği takdirde Türkiye artık denizlere açık bir ülke olmaktan çıkacaktır" dedi.


Salonda bulunan gençlerin "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atmaları üzerine Denktaş, "Şehitler ölmez dersiniz gençler, vatan bölünmez. Kuran'ı Kerim de 'şehitler diridir, siz bilmezsiniz' der. Kuran'ı Kerim'i okuyun. Atatürk okuyasınız diye, onu Türkler için Türkçe tercüme ettirdi. O Atatürk'e dinsiz diyen dinsizler var ya bunu bilsinler. Allah birdir, vatan birdir, bayrak birdir. bunları kaptırmayacağız. Atatürk'ün yolunda ileri, daima ileri. Laik cumhuriyetin bekçileri olarak görevinizi yapın kardeşlerim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel