Giresun'da katkı payı protestosu

Giresun'da, KAMU SEN üyeleri, hastanelerde katkı payı alımını protesto etti.Haydar Aliyev Parkı'nda gerçekleşen eyleme yaklaşık 40 KAMU SEN üyesi katıldı. KAMU SEN Giresun İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, "Hastaneye her gidişimizde bizlerden para alıyorlar.

Giresun'da katkı payı protestosu

Giresun'da, KAMU SEN üyeleri, hastanelerde katkı payı alımını protesto etti.

Haydar Aliyev Parkı'nda gerçekleşen eyleme yaklaşık 40 KAMU SEN üyesi katıldı. KAMU SEN Giresun İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, "Hastaneye her gidişimizde bizlerden para alıyorlar. Devlet hastanelerinde muayene başına 5 lira, özel hastanelerde her muayene için 12 lira katılım payı ödüyoruz. Ayrıca eczaneye gittiğimizde reçete başına 3 lira alınıyor. Tedavilerde ve kullanılan araç gereçlerde katılım payı adıyla alınan paralar artırıldı. Üstelik bu paraların çoğu bizim haberimiz olmadan maaşlarımızdan otomatik olarak kesiliyor” dedi.

Çetinkaya, “En düşük memur maaşına yapılan zam ortalama 37,5 lira. Bir taraftan kaşıkla verirken, diğer taraftan kepçeyle gözümüzü oymaya çalışıyorlar. Bu mantık devam ettiği sürece, ileride sağlığın tamamen paralı olma tehlikesi vardır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel