Giresun'da halk kazandı!

Giresun Hacı Hüseyin mahallesi sakinleri kapatılmak istenen yaya geçidine tepki göstererek geçtiğimiz cuma günü pankart asmışlardı. Bugün yaya geçidini kapatmak için gelen ekiplere itiraz eden mahalle sakinleri bir süre polisle görüştü. Sonuç alınamayınca

Giresun'da halk kazandı!
Giresun Hacı Hüseyin mahallesi sakinleri kapatılmak istenen yaya geçidine tepki göstererek geçtiğimiz cuma günü pankart asmışlardı. Bugün yaya geçidini kapatmak için gelen ekiplere itiraz eden mahalle sakinleri bir süre polisle görüştü. Sonuç alınamayınca devreye Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu girdi ve Vali Şahin ile yaptığı görüşme sonrası yaya geçidinin kapatılmasından vazgeçildi.
15 Temmuz gecesi Hacı Hüseyin mahallesi Gemilerçekeği mevkiinde yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu genç kadın Huri Bektaş'ın (27) hayatını kaybetmesinin ardından kapatılacağı söylenen yaya geçidine mahalle sakinleri geçtiğimiz Cuma günü tepki göstererek pankart asmışlardı. Bugün yaya geçidinin kapatılması için gelen ekiplere itiraz eden mahalle sakinleri önce polise istediklerini anlattılar. Bir sonuç alamayan mahalle sakinleri yaya geçidinin kapatılmamasında ısrar ederek bir vatandaş "üst geçit yapılana kadar yaya geçidinin kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz" diyerek oturma eylemi yaptı.
Olayı öğrenen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu mahalleye gelerek durumu çözmeye çalıştılar. Vatandaşlarla ve polisle görüşen Belediye Başkanı Kerim Aksu, daha sonra Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ile yaklaşık yarım saat bir telefon görüşmesi yaparak yaya geçitinin kapatılmamasını istedi.
Belediyenin uzun yıllar önce karar almasına rağmen hala üstgeçitlerin yapılmadığını söyleyen Başkan Aksu, ”Yaya geçidinin kapatılması buradaki insanların sahile ulaşması için yaklaşık bir km yol yürümesi gerekecek. Vatandaşın da isteği üst geçit yapılana kadar yaya geçitinin kapatılmaması yönünde. Karayolları’nın eksik tutumu ve bu zaman kadar üstgeçitleri yapmayışı, hem bizim, hem valiliğimizin yazdığı o kadar yazıya rağmen cevap vermeyişi ile 3 yıldır yeri belli olan geçitleri yapmayışı Karayolları’nın bir ayıbıdır” dedi.
Başkan Aksu Vali Şahin ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından, "Sayın valimiz talimat verecek yaya geçidi kapatılmayacak" diyerek mahalle sakinlerine rahat olmalarını söyledi. Daha sonra yaya geçidinin kapatılması için getirilen perforjeler bir kamyonete konularak geri gönderilerek yaya geçidinin kapatılmasından vazgeçildi.
20130805aw000664_06.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel