Giresun'da çocuk gözüyle fındık projesi

Keşap Fındık Üreticileri, NOOR Fındık ve Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği’nin (GEZOD) ortaklaşa hazırladığı “Çocuk Gözüyle Fındık”projesi kapsamında yaşları 10-15 arasındaki 10 çocuk fındığın fotoğrafını çekecek.  Konu ile ilgili bugün GEZFOD Yönetim

Giresun'da çocuk gözüyle fındık projesi
Keşap Fındık Üreticileri, NOOR Fındık ve Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği’nin (GEZOD) ortaklaşa hazırladığı “Çocuk Gözüyle Fındık”projesi kapsamında yaşları 10-15 arasındaki 10 çocuk fındığın fotoğrafını çekecek. 
 
Konu ile ilgili bugün GEZFOD Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Ateş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen “Gülen Çocuk” projesi yürütücüsü Özer Akbaşlı, fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesi adına bugüne kadar birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Akbaşlı, “Bölgede 16 yaş altı çocukların okul ve gelişim çağında para kazanma amacıyla gün boyu çalıştırılması bizleri olduğu gibi herkesi üzüyor. Bizler de bu projeyle bir farkındalık sağlamaya çalıştık ve çocuk işçiliğinin önlenmesi için ne yapılması gerektiği yönünde çalışmalar yürüttük. Çocuklar fındık toplayacağına bahçede fotoğraf çeksin istedik. 10-15 yaş arasındaki çocuklara ilk önce eğitim verilecek daha sonra ise bahçede fındığı çekecek. Çocukların fındığı ve bahçeyi nasıl gördüklerinin bir izlenimini oluşturacağız. Daha sonra ise fındık üretilen bölgelerde, fındık işçilerinin geldiği yörelerde ve Hollanda’da çocukların eserlerinden oluşan bir sergi açacağız. Bu çalışmalarımız bir sonraki fındık hasadına kadar devam edecek” dedi.
 
GEZFOD Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Ateş ise ”Projenin tanıtımının ardından başvuruları aldık ve 10 çocuk belirledik. Kendilerine hediye olarak vereceğimiz makineleri de teslim ettik ve şimdi fotoğraf çekme eğitimi vereceğiz. Önümüzdeki hafta ise arazide fotoğraf çalışması yapılacak. Daha sonra da çekilen fotoğraflar arasında seçilen 50 fotoğrafla birlikte sergi açacağız.Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bu tür projelerin içinde yer almaya çalışacağız” diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından projeye katılan çocuklara ücretsiz olarak fotoğraf makineleri dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel