Giresun'da büyük hasar

Giresun Valisi Mustafa Yaman, aşırı yağış nedeniyle oluşan zararın giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Yaman, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun'da dün akşam yağan aşırı yağışın hasarlara neden olduğunu hatırlatarak, Valilik olar
Giresun'da büyük hasar
Giresun Valisi Mustafa Yaman, aşırı yağış nedeniyle oluşan zararın giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
Yaman, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun'da dün akşam yağan aşırı yağışın hasarlara neden olduğunu hatırlatarak, Valilik olarak kriz masasını hemen hayata geçirdiklerini kaydetti. Yaman,"Geçen hafta etkili olan aşırı yağışların oluşturduğu hasarları gideremeden, bir yenisiyle karşılaştık. Yağışın etkili olmaya başladığı andan itibaren kriz masasını faaliyete geçirdik. Gelen her türlü bilgi ve ihbarı burda toplayarak, titizlikle değerlendiriyoruz. Kriz masasının verdiği bilgi doğrultusunda
hasarların giderilmesi için yoğun çaba içerisindeyiz" dedi.
Vali Yaman, Giresun'da meydana gelen aşırı yağış sonucu oluşan yaraların bu sabahtan itibaren hızla sarılmaya başlanılacağını sözlerine ekledi.

GİRESUN'DA YAĞIŞ ETKİSİNİ AZALTTI
Akşam saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran yağış, Giresun'da Batlama, Aksu, Küçük Güre, Büyük Güre ve Boğacık derelerinin taşmasına neden oldu. Dere taşkınları ve aşırı yağış sonucu Giresun'da yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı. Cadde ve sokaklar adeta dereye döndü.
Aşırı yağış etkisini gecenin geç saatlerinde kaybetti. Yağışın durmasıyla birlikte oluşan su birinkitileri çekilirken, Giresun-Trabzon Karayolu tekrar ulaşıma açıldı.
Öte yandan aşırı yağışlar Giresun Merkez'e bağlı Duroğlu beldesi ile Keşap ilçesinde de etkili oldu. Duroğlu beldesi ile Keşap ilçesinde taşan dereler nedeniyle bazı ev ve işyerlerini suların bastığı öğrenildi.
Yağış nedeniyle taşan dereler, Giresun-Dereli karayolunun da ulaşıma kapanmasına neden oldu. Karayolları ekiplerinin yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir