Giresun Haber İş Greve Gidiyor

Haber İş Sendikası Giresun Şube Temsilcisi Salih Üzer, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda Anayasal hakları olan grev kararı alıp uygulayacaklarını söyledi.Üzer, Gazipaşa PTT Şubesi önünde yaptığı basın açıklamasında, sendikaları ile Türk  Telekom A.Ş

Giresun Haber İş Greve Gidiyor

Haber İş Sendikası Giresun Şube Temsilcisi Salih Üzer, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda Anayasal hakları olan grev kararı alıp uygulayacaklarını söyledi.

Üzer, Gazipaşa PTT Şubesi önünde yaptığı basın açıklamasında, sendikaları ile Türk  Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamadığını hatırlattı. Sendika olarak, Toplu İş Sözleşmesi'ni hazırlarken amaçlarının, şimdiye kadar uygulamada ortaya çıkan sorunlara çözüm üretmek, özelleştirilen Türk Telekom A.Ş.'nin kazanmış olduğu yeni statüye uyumunu sağlamak ve değişim ihtiyacının önünü açmak olduğuna dikkat çeken Üzer, "Bunları yaparken de uzun yıllardan bu yana sürdürülen onurlu ve kararlı mücadeleler sonucu elde edilen kazanımlarımızı koruyarak, günün şartlarına göre geliştirmek ve sendikal örgütlülüğümüzü korumak temel amaç olarak esas alınmıştır" dedi.

Taleplerinin hiçbir maddesinde karşılamayacak talepler ile şirketi zora sokmak gibi yaklaşım içinde olmadıklarını savunan Üzer, "Hiçbir zaman ücret sendikacılığı anlayışı içinde olmadığımız, bizi takip edenler tarafından bilinen bir gerçektir. Bizim temel yaklaşımımız işimize sahip çıkmak, ona değer katmak, böylece işyerinin kar etmesini sağlayarak bundan da hakkımız olan alın terimizin karşılığını almaktır. Nitekim özelleştirme sonrası Türk Telekom'un açıkladığı kar miktarındaki artış, herkesten önce biz çalışanları memnun etmiştir" diye konuştu.

Taleplerinin kabul edilmemesi durumunda Anayasal hakları olan grev kararı alıp uygulayacaklarını kaydeden Üzer, "Biz sendika olarak, işverenle her zaman görüşmeye açığız. Ancak devam eden yasal sürelerde de haklı taleplerimizin kabul edilmemesi halinde üzülerek belirtmek isterim ki, Anayasal hakkımız olan grev kararını almak ve uygulamaya koymaktan başka çaremiz kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler