Gençler Evlilik Kursu İstiyor

Artvin SS 11 No'lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mikail Yılmaz, kentte, evlenecek gençlere bir uzman tarafından en az 10 gün eğitim verilmesi amacıyla kurs açılması için Valiliğe dilekçe verdi.Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde koop

Gençler Evlilik Kursu İstiyor

Artvin SS 11 No'lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mikail Yılmaz, kentte, evlenecek gençlere bir uzman tarafından en az 10 gün eğitim verilmesi amacıyla kurs açılması için Valiliğe dilekçe verdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kooperatiflerine bağlı çalışan yaklaşık bin üyelerinin bulunduğunu söyledi.

Görevi gereği ilçelere gelip giden birçok yolcu ile sohbet ettiğini ve sorunlarını paylaştığını belirten Yılmaz, ''Kooperatif üyeleri ve yolcularla yaptığım sohbetler sonucu evliliklerde yaşanan sorunların çok olduğunu gördüm. Bunun üzerine Valiliğe dilekçe vererek evlilik kursu açılması talebinde bulundum'' dedi.

Çiftlerin evlenmeden önce kısa süreli de olsa açılacak evlilik kursuna katılıp, evlilik öncesi ve sonrası birbirlerine nasıl davranmaları, çocuklarını nasıl yetiştirmeleri gerektiği konusunda eğitim almalarının yararlı olacağını savunan Yılmaz, ''Yoksa evlilikler belirli bir zaman sonra bazen maddi, bazen de manevi nedenlerden bitme noktasına geliyor. Çiftler birbirlerine nasıl davranmaları gerektiğini bilmediklerinden dolayı ceviz kabuğunu doldurmayacak sebeplerden dolayı boşanmak için soluğu mahkemelerde alıyorlar. Bazı evlilikler sürse de huzursuzluk yüzünden çocuklar aile terbiyesinden mahrum kalıyor'' diye konuştu.

Yılmaz, evlilik kursu açılması fikrini evlenecek olan çiftlere söylediğinde çok olumlu tepkiler aldığını ifade ederek, ''Hatta bazı tecrübeli eşler açılacak kursta eğitmenlik yapabileceklerini söylediler. Bu düşüncemden dolayı evli ve bekar insanlar beni kutlayarak teşekkür ettiler'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel