Genç Sümela krizi ile ilgili ne dedi

Trabzon’un Maçka ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Sümela Manastırı’nın önemli bir yer olduğunu belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, bazı kaynaklara göre Trabzon’un fetih gününe denk gelen 15 Ağustos gününde Sümela manastırında ayin yapılacak olm

Genç Sümela krizi ile ilgili ne dedi

Trabzon’un Maçka ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Sümela Manastırı’nın önemli bir yer olduğunu belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, bazı kaynaklara göre Trabzon’un fetih gününe denk gelen 15 Ağustos gününde Sümela manastırında ayin yapılacak olmasıyla ilgili açıklama yaptı.

 

BİR AMACI YOKTUR

Devletlerin rastlantılar ile hiçbir zaman iş yapmadıklarını ve yapmayacaklarını belirten Genç, “Mesela kurtuluş savaşının kritik dönemleri de belli bir tarihle örtüşebilir. Bu bir rastlantıdır. Devletler rastlantılar ile hiçbir zaman iş yapmazlar. Bir amacı olduğunu düşünmüyorum. Bence tesadüftür. Bu bir turizmin parçasıdır. Biz bunun turizm yönündeyiz. Biz bunun zarar vereceğini değil tam tersine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bugün hac turizmi bizim için neyse, umre turizmi neyse buradaki ibadeti de onun gibi algılamak lazım” diye konuştu.

 

Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel