Fındık Pazara Erken İndi

Fındık satıcısı Metin Yılmaz, fındık toplama tarihinin Giresun Valiliği'nce sahil kesiminde 8 Ağustos olarak belirlenmesine rağmen bazı yerlerde fındığın tamamen olgunlaştığını ve buralardan toplanan fındıkların pazarda satışa sunulduğunu belirtti.Yaş fın

Fındık Pazara Erken İndi

Fındık satıcısı Metin Yılmaz, fındık toplama tarihinin Giresun Valiliği'nce sahil kesiminde 8 Ağustos olarak belirlenmesine rağmen bazı yerlerde fındığın tamamen olgunlaştığını ve buralardan toplanan fındıkların pazarda satışa sunulduğunu belirtti.

Yaş fındığa turistlerin büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Yılmaz, "Geçen yıl 3,00 YTL'ye sattığımız yaş fındığın kilogramını, bu yıl fındık fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle 3,50 YTL'den satıyoruz. Dalındaki haliyle satışa sunduğumuz fındık, özellikle turistler tarafından hediyelik ürün olarak satın alınıyor" dedi.

Yılmaz, günde ortalama 20-25 kilogram dolayında yaş fındık sattığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel