Fındık fiyatları 6 lirayı aşacak

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Bu yıl fındık için 5,5 ve 6 lira arasında satış fiyatları başladı ama sezon sonuna doğru 6,5 lirayı çok rahat bulacaktır" dedi. Geçmiş yıllarda fındığın 5 lir

Fındık fiyatları 6 lirayı aşacak
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Bu yıl fındık için 5,5 ve 6 lira arasında satış fiyatları başladı ama sezon sonuna doğru 6,5 lirayı çok rahat bulacaktır" dedi.
 
Geçmiş yıllarda fındığın 5 liranın altında satıldığını anımsatan Bayraktar, bu fiyatı doğru bulmadıklarını anlattı.
 
Rekolte düşüklüğünün fiyatlara olumlu yansıyacağını belirten Bayraktar, "Tahminlerimize göre fındığın fiyatı 6 liranın üzerinde olacak. Dolayısıyla fiyat üreticileri sevindirecek. Fındık için dünya genelinde kabul edilebilir fiyatlar 6 lira civarında. Bu yıl da üretimin az olması nedeniyle makul fiyatlara ulaşacaktır" şeklinde konuştu.
 
Bayraktar, şunları kaydetti:
 
"FİSKOBİRLİK olarak fındık alımlarımız sürüyor. Bu alımlarımızı peşin yapıyoruz. Bu sezon da peşin parayla fındık alımı yapacağız. Üreticilerimize tekrar sesleniyorum, peşin fiyatla alacağımız fındıkları pazara indireceğiz. Bu şekilde fiyatların daha da yükselmesini sağlayabiliriz. Bu yıl fındık için 5,5 ve 6 lira arasında satış fiyatları başladı ama sezon sonuna doğru 6,5 lirayı çok rahat bulacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler