Fındığın maliyeti belirlendi

Erim Yaman yaptığı açıklamada, ”Fındık rekoltesinin açıklamasının ardından Ankara’da yapılan fındık maliyeti toplantısında fındığın 2013 yılı üretim maliyeti 5 lira 64 kuruş olarak belirlendi. Giresun’da havanın sıcak gitmesinden dolayı fındığın yandığını

Fındığın maliyeti belirlendi

Erim Yaman yaptığı açıklamada, ”Fındık rekoltesinin açıklamasının ardından Ankara’da yapılan fındık maliyeti toplantısında fındığın 2013 yılı üretim maliyeti 5 lira 64 kuruş olarak belirlendi. Giresun’da havanın sıcak gitmesinden dolayı fındığın yandığını, Türkiye Ziraat Odası Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar’a ilettik.

Çiftçinin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir yazı yazdık. Böylece çiftçiye borçları konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Rekolte Tahmini Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Karadeniz başkanlığında oluşturulan akademik komisyonun yapmış olduğu rekolte tespiti Türkiye’deki en sağlıklı ve sağlam rekolte tespitidir. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın açıkladığı rekolte gerçeğe çok yakındır. Rekolte açıklandıktan sonra fındıkta yanık meydana geldi. Bir ay önce muazzam bir fındık varken şu anda fındık yok" dedi.

"Bizim üreticimizin Eylül ayında fındığını hemen pazara indirmemesi gerekiyor" diyen Yaman "Paraya ihtiyacı olan vatandaşlar ihtiyacı kadar fındığı pazara indirmeli. Eğer çiftçi fındığının tamamını pazara indirirse fındığın para etmesi beklenemez. Çiftçimiz samanı, yemi korumak için yer yaparken, en büyük geliri olan fındığı için bir yer yapmaz veya ayırmazken gidip tüccara fındığını emanete verip, sonra da fındığım para edecek diye bekliyor. Çiftçinin 1 liraya ihtiyacı varsa 1 liralık fındık satacak. Fındık emanete verildiği sürece fındığın para etmesi mümkün değil” diye konuştu.

 

20130724aw000698_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel