Fındığı destekliyorlarmış!

''Kooperatifler Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nın 1. maddesi üzerinde milletvekilerinin sorularını yanıtlayan Eker, Fiskobirlik'e bugüne kadar hep destek olduklarını, ancak Fiskobirlik'in fındık a

Fındığı destekliyorlarmış!

''Kooperatifler Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nın 1. maddesi üzerinde milletvekilerinin sorularını yanıtlayan Eker, Fiskobirlik'e bugüne kadar hep destek olduklarını, ancak Fiskobirlik'in fındık alım satımıyla ilgili işlemlerde ciddi şekilde zarar etmesi, Hazineye yük olması gerçeğiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

 

2009 yılında fındık alımıyla ilgili yeni bir strateji açıkladıklarını anımsatan Eker, bu yıl fındık üreticisine 700 milyon lira destek ödemesi yaptıklarını anlattı. Eker, ''Biz dün de bugün de fındık üreticisini destekledik, yarın da desteklemeye devam edeceğiz'' dedi.

 

Eker, yanlış uygulamaların Hazineye yük olmasını doğru bulmadıklarını da kaydederek, ''Doğru bulmadığımız bir işi yapmamızı da kimse beklememeli'' diye konuştu.

 

TMO'nun fındığı çürütmediğini belirten Eker, ''Hiçbir şey yapamadığımız durumda yağa çeviriyoruz'' dedi.

 

Eker, yağlı tohumlu bitkilerle ilgili destekleme primlerinin 28 Mayıs Cuma günü üreticilerin hesaplarına geçmiş olacağını, dosyası intikal etmeyenlerin ödemelerinin ise Haziran ayı içinde tamamlanacağını ifade etti.

 

Tasarının 1. maddesi önergeyle değiştirilerek kabul edildi. Buna göre, Esnaf ve kefalet kooperatifleri hariç, ortak sayısı 500'den fazla olan kooperatiflerde genel kurul toplantılarındaki yönetim ve denetim kurulu seçimleri gizli oy açık tasnif esasına göre yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel