Fatsa'da deniz 30 metre çekildi

Bu sabah uyandıklarında denizin normalden geride olduğunu gözlemlediklerini belirten İbrahim İşçi, “Gördüğümüzde gözlerimize inanamadık. Sabah kalktık, gördük ki deniz 25-30 metre geri çekilmiş. Dün ben kayığımı deniz suyunun 30 metre daha ileride olduğu

Fatsa'da deniz 30 metre çekildi

Bu sabah uyandıklarında denizin normalden geride olduğunu gözlemlediklerini belirten İbrahim İşçi, “Gördüğümüzde gözlerimize inanamadık. Sabah kalktık, gördük ki deniz 25-30 metre geri çekilmiş. Dün ben kayığımı deniz suyunun 30 metre daha ileride olduğu yerden denize attım. Sabah kalktığımızda denizin geri çekildiğini gördük. Biz de gözlerimize inanamadık. Şu anda deniz tahminen 25-30 metre geriye gitmiş, neyin nesidir anlayamadık. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık. Ben 2 senedir burada yaşıyorum ve daha önce kesinlikle böyle bir şey görmedik. Deniz şimdiki bulunduğu yerden daha yukardaydı ama bu seferki olan olay bambaşka. Mesela karşı taraftan kimse geçemezdi, şimdi ise yaya yolu oluşmuş. Ben hayatımda ilk defa denizin 25 -30 metre geri çekilmesini görüyorum” dedi.

“METEOROLOJİK BİR OLGU”
Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı İsmet Balık, “Normal şartlarda sabah saatlerinde denizde bir çekilme olması söz konusu değildir. Meteorolojik olaylardır bu. Karadeniz’in normal boyutta gel-git olayı yoktur. Sonbahar aylarında karada havaların soğumasıyla birlikte yüksek basınç dediğimiz olay meydana geliyor. Bu anlamda deniz erken, karalar ise daha geç soğur. Bu nedenle bir basınç farkı oluşuyor ve bu sebepten dolayı kıyılarda bir çekilme oluyor. Bunun yanı sıra rüzgar durumunda önemlidir. Rüzgar karadan denize doğru estiğinde yine bir çekilme durumu olabilir. Bu tamamıyla meteorolojik bir olgudur.Konu ile alakalı araştırmalarımız devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel