Exper'in ilk durağı Trabzon

Ülker'in de bünyesinde bulunduğu Yıldız Holding çatısı altında 2008 yılı başında oluşturulan Yıldız Bilişim Grubu'nun lokomotif şirketi Datateknik, şehre özel kampanyalarla sürdürdüğü “Anadolu Turnesi” kapsamında Trabzon'daydı. Kurulduğu 1989 yılından bu

Exper'in ilk durağı Trabzon

Ülker'in de bünyesinde bulunduğu Yıldız Holding çatısı altında 2008 yılı başında oluşturulan Yıldız Bilişim Grubu'nun lokomotif şirketi Datateknik, şehre özel kampanyalarla sürdürdüğü “Anadolu Turnesi” kapsamında Trabzon'daydı.

Kurulduğu 1989 yılından bu yana, 1 milyonun üzerinde Exper marka bilgisayar üreten Datateknik, 2008 yılı için hedeflediği 280 bin bilgisayar satışını büyük ölçüde gerçekleştirirken, 2009 hedeflerini de açıkladı. Datateknik'in Exper markası ile 2009 satış hedefi 450 bin bilgisayar.

Datateknik'in Trabzon'a özel kampanyalarını duyurmak ve önümüzdeki döneme yönelik yerel ve genel hedeflerini açıklamak üzere Trabzon Grand Zorlu Otel'de düzenlediği sohbet toplantısına Datateknik Satış Koordinatörü Koray Kurhan katıldı.


Toplantıda konuşan Datateknik Satış Koordinatörü Koray Kurhan, 1993'te üretimine başladıkları Exper markasında elde edilen masaüstü kategori liderliğini önümüzdeki yıllarda dizüstü bilgisayara da taşımak istediklerini söyledi. Kurhan: “2009'da 450 bin bilgisayar satış hedefimiz var, bu rakamın üçte birlik bölümünü dizüstü bilgisayardan sağlamayı planlıyoruz. Pazara yepyeni ve nitelikli ürünler sunuyoruz, performans, eğitim, çocuk, iş, eğlence gibi her türlü kullanım amacına uygun bir ürünümüz var. Türkiye PC pazarında %15'lik bir paya sahibiz, 2006 ve 2007 yıllarında masaüstü bilgisayar satış adetlerinde 1. sıraya yerleştik; 5 yıl içinde toplam pazardan %25'in üzerinde pay almayı hedefliyoruz” dedi.

Kurhan konuşmasında Karadeniz Bölgesi'nde merkezi bir rolü bulunan Trabzon'un teknolojiye ve eğitime verdiği önemi vurgulayarak Trabzonlu güçlü çözüm ortaklarıyla, şehrin Datateknik için hem iletişim hem de ticaret anlamında çok önemli olduğunu, Karadeniz Bölgesi'ne yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Türkiye'de bilgisayar sektörüne yönelik açıklamalarda bulunan Kurhan sözlerine şöyle devam etti: “Sektörde ciddi bir rekabet var ancak tüketicilerin de üzerine bir takım sorumluluklar düşüyor, ucuza satılan bilgisayarların kalitesinin çok iyi incelenmesi gerekiyor. Exper olarak en kaliteli bileşenle en iyi bilgisayarı üretme misyonuyla hareket ediyoruz ve sert rekabete rağmen bu konudan asla taviz vermeden piyasadaki liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel