"Esnaf kenti" Trabzon'da esnaf eriyor!

Esnaf kenti diye nitelendirilen Trabzon’da esnaf adeta eriyor. TESK verilerine göre son 9 yılda binlerce kişi esnaf kaydını sildirdi. Esnaf sayısı 25 bine kadar geriledi.  NÜFUSA ORANI % 3.3! Bundan 20 yıl önce Trabzon’da esnaf sayısı 50 bine dayanmıştı.

"Esnaf kenti" Trabzon'da esnaf eriyor!
Esnaf kenti diye nitelendirilen Trabzon’da esnaf adeta eriyor. TESK verilerine göre son 9 yılda binlerce kişi esnaf kaydını sildirdi. Esnaf sayısı 25 bine kadar geriledi.
 
 
NÜFUSA ORANI % 3.3!
 
Bundan 20 yıl önce Trabzon’da esnaf sayısı 50 bine dayanmıştı. Bu özelliği ile ‘esnaf Kenti’ denilen Trabzon, yıllar içinde yaşanan sorunlar yumağı ile bu özelliğinden uzaklaştı. Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu verilerine göre şu an Trabzon’da 24 bin 685 kişi esnaflık yapıyor, ailesini geçindirme uğraşı veriyor. Bu sayının nüfusa oranı sadece yüzde 3.3 oldu.
 
MALİ YÜKLER EZİYOR
 
Yine son 9 yılda 21 bin 349 yeni sicil kaydına karşın 22 bin 418 esnaf sicil kaydını sildirdi.
 
Esnafın giderek erimesinin ardında; AVM’lerin sayısının artması, işyeri kiraları, sigorta primi, elektrik faturası, vergiler gibi ağır mali yüksek geliyor. Mesleği bırakanların başında bakkal, bayi ve büfeler geliyor. Yeni işyerleri ise daha ziyade yiyecek üzerine açılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel