Erzurum'da okul kazanı patladı

Erzurum Halitpaşa İlköğretim Okulu'nun kalorifer kazan dairesinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlamada kantin görevlileri ve posta dağıtıcılarının da aralarında bulunduğu 8 kişi hafif yaralandı. Patlama saatinde öğrenciler

Erzurum'da okul kazanı patladı

Erzurum Halitpaşa İlköğretim Okulu'nun kalorifer kazan dairesinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlamada kantin görevlileri ve posta dağıtıcılarının da aralarında bulunduğu 8 kişi hafif yaralandı. Patlama saatinde öğrencilerin derste olması nedeniyle büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

Halitpaşa mahallesinde bulunan Halitpaşa İlköğretim Okulu'nda sabah saatlerinde büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın etkisiyle okulun kantin kısmının duvarları yıkıldı. Öğrenciler derste olduğu için can kaybı yaşanmadı. Patlamada, aralarında kantin işletmecisi, posta dağıtıcısı, müstahdem ve bir öğrencinin de bulunduğu 8 kişi yaralandı. Yaralılardan 5'i Aziziye Araştırma Hastanesi'nde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. 3 kişi ise tedavisinin devam ettiği bildirildi. Patlamada posta dağıtıcıları Ahmet Kırımlı (49) ve Zafer Vural(45), kantinci Mümin Dolman(60), Muammer Kömür(30) ile Bülent Adıgüzel (37), hizmetli Savaş Meyiş (21), misafir Enver Demircioğlu(36) ile öğrenci Filiz Yıldız(9) çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan Vural, Adıgüzel, Meyiş, Demircioğlu ve Yıldız hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.


Patlama sonrasında okul çok sayıda ambulans, ile birlikte itfaiye ve Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlikleri sevk edildi. Patlama yerine gelen Vali Sami Bulut, Okul Müdüresi Bayriye Duymuş'tan olay hakkında bilgi aldı. Vali Bulut, patlamaya kalorifer kazanın neden olduğunu açıkladı. Vali Bulut, patlamada kantin görevlilerinin hafif şekilde yaralandığını söyledi. Patlama esnasında kazan dairesinin hemen üst katındaki kantin binasının duvarının yıkıldığını belirten Vali Bulut, gerekli incelemelerin devam ettiğini ifade etti.

Patlamanın çevrede duyulmasıyla birlikte öğrenci velileri okula akın etti. Okul idaresi ise hemen öğrencileri boşalttı. Okulun çökme tehlikesi nedeniyle çevresine güvenlik şeridi çekildi. Olayın şokunu yaşayan öğrenciler korkudan ağlayarak yakınlarına sarıldı. Olay sonrasında Valilik'te kriz masası oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel