Eren'den TS için AB'ye teşekkür

Trabzon'a gelen AB Büyükelçileri Trabzon Novotel'de bir oturum ile değerlendirmeler yapacaklar.

Eren'den TS için AB'ye teşekkür

AB Büyükelçileri ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Salona geldi. Oturumun birazdan başlaması bekleniyor.

AB Büyükelçileri ile olan Oturum bir slayt gösterisi saat 11.40'da start aldı.

Slayt gösterisi ile ABİGEM'in özellikleri anlatılıyor.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık açıklama yapıyor

Aralık 2009 Kopenhag'ta gerçekleştirilecek kongre önem kılmaktadır. AB rekabeti artırmaktadır.Ülkemizdeki KOBİ'lerin geliştirilmesinde önemli fonksiyon gören  ABİGEM'in Trabzon'da açılması desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Marc Pierini açıklama yapıyor. ABİGEM KOBİlerin anlatımı yapılıyor.

Ahmet Yücel açıklama yapıyor… Başmüzakereci Egemen Bağış'ın isteğini ifade ederek buradayım. Trabzon için önemli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Hepimizin amacı Türkiye'nin AB üyeliği. AB üyesi ülkelerden beklentilerimiz Teknik anlamda Türkiye'ye tam destek sağlamalarıdır.Türkiye'nin bu süreçten ciddi kazanımları olacak. Türkiye'ye yapılacak desteği önemsiyoruz. Siyasi kararlılığımız ortaya bir kez daha koyulmuştur. Reformların devam edeceğini düşünüyoruz. İlerleme raporunun amacı aday ülkenin eksikliklerini görerek, pozitife çevirmesi gerekmektedir.. KOBİler bu süreçte çok öenmli. Türkiye'de kriz reel sektörde önem gösterdi. Türkiye ile AB üyelerine baktığımızda KOBİler destekleniyor.

KOBİlerin ABİGEM'e çok büyük katkı sağladığını gördük. ABİGEM'ler bu konuda ciddi görev taşıyor.KOBİ'lerimiz yeniliklere açık olması gerekiyor. AB'den gelen kaynağı Türkiye'nin parası olarak görüyoruz. Her 1 euronun kullanımı önemli. AB yetkilileri ile yapabileceğimiz şeyleri konuşuyoruz.

Türkiye için önemli olan bu kaynakların KOBİ'lerle tüm bölgelere yansımasıdır.AB ile olan projelerin desteklenmesini bekliyoruz. Umut ediyoruz ki AB'den Türkiye'ye ayrılan kaynaklar artırılır.

TOBB Üyesi Şadan Eren açıklama yapıyor...

Şehrimizi seçtiğinizden dolayı mutluluk duyuyorum.Ayrıca Büyükelçi Pierini Trabzonspor Kravatı takmasından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye Avrupa Birliğinin rotası bellidir. Bu da AB'ye tam üye olmaktır. ABİGEM'i Trabzon'da açmak bize mutluluk vermektedir. Sevinerek ifade etmek isterim ki, bir insan kaynağı pörtföyü ülkemizde oluşmuştur. Tam üyelik için gereken şeyleri yaptığımıza inanıyoruz. Mallarımızı serbest dolaşımı İşadamlarımızın aleyhine olmaktadır. AB  Divanının verdiği karar bizim için önem gösterilmektedir.Kalkınmamız için KOBİlere önem veriyoruz.

Oturum sona erdi. İkinci Oturum Öğle yemeğinin ardından gerçekleştirilecek.

Gelişmeleri Haber61'den takip edebilirsiniz...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel