Eren'den Seçim Değerlendirmesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, seçimlerden sonra piyasada oluşan güven ortamının moralleri yükselttiğini ve olumlu gelişmeler için zemin hazırladığını belirterek "Ancak, önümüzde ülke olarak vereceğimiz önemli bi

Eren'den Seçim Değerlendirmesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, seçimlerden sonra piyasada oluşan güven ortamının moralleri yükselttiğini ve olumlu gelişmeler için zemin hazırladığını belirterek "Ancak, önümüzde ülke olarak vereceğimiz önemli bir sınav daha var ki buda Cumhurbaşkanlığı seçimi. Temennimiz ve arzumuz bu sürecin de uzlaşı içinde ve moralleri bozmayacak şekilde sonuçlanmasıdır" dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren TTSO Başkanı Şadan Eren, seçimlerin tatil dönemine denk gelmesine rağmen geniş bir katılımla, olgun ve demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirtti. Türkiye'de seçim döneminde siyasetin ekonominin önüne geçtiğine dikkat çeken Eren "Bununla ilgili kaygılarımız ve sıkıntılarımız vardı.Seçim dönemi artık geride kaldı.

Yeni ekonominin Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıda şekillenmesini ve bunun yansımalarının bölgemiz ve ilimiz içinde beklentilerimizi karşılamasını istiyoruz. Seçimlerden sonra piyasada oluşan güven ortamı moralleri yükseltmiş ve olumlu gelişmeler için zemin hazırlamıştır. Ancak, önümüzde ülke olarak vereceğimiz önemli bir sınav daha var ki buda Cumhurbaşkanlığı seçimi. Temennimiz ve arzumuz bu sürecin de uzlaşı içinde ve moralleri bozmayacak ortak bir çözüme kavuşturulmasıdır" diye konuştu.

Yeni meclis ve yeni hükümetten, temelinde uzlaşma olan ve tüm ülkeyi kucaklayan politikalar beklediklerini ifade eden Eren "Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı seçim sürecide dahil olmak üzere, toplumda oluşmuş olan hassasiyetlerin giderilerek, toplumsal uzlaşma ortamının sağlanmasına yönelik bir anlayışın benimsenmesi gerekiyor. Seçim sonuçları yaklaşık beş yıldır devam eden istikrar odaklı politikaların 2007 yılından sonrada devam etmesi ve istikrarın yerleşmesi yönünde seçmenlerden alınan bir mesaj olarak algılanmalıdır" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de şimdi çok hızlı olarak, üretimin önündeki engellerin kaldırılması ve sanayinin rekabet gücünün arttırılmasına yönelik acil bir plan devreye sokulmalıdır" diyen Eren, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar gerçekleştirilen ekonomik düzenlemelerden sonra sıra reel sektörün, üretimin, ihracatın ve istihdamın önünün açılmasına gelmiştir. Ülkemiz artık tek partili iktidarla, geçiş dönemi siyasetini bir yana bırakıp, yapısal reformları kısa sürede tamamlayıp yeni bir yol çizmelidir. Bu arada, rekabet gücünü arttıracak mikro reformlarda süratle hayata geçirilmelidir. Özellikle Sosyal Güvenlik Reformu, iş piyasalarına esneklik kazandıracak düzenlemeler, kayıt dışını asgariye indirecek ve rekabeti teşvik eden vergi reformu konularında ivedilikle gerekli tedbirler alınmalıdır. Alınan sonuçların, iktidar partisine ekonomi politikaları konusunda güç vermesini bekliyor ve ümit ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel