Enkazdan eşyalarını kurtarıyor

Trabzon'un Düzköy ilçesinde cumartesi günü meydana gelen heyelanda evinin yıkılmasını feryat ederek izlerken kamera görüntülerine yansıyan Münir Asan, yakınlarının yardımıyla enkazdan eşyalarını çıkarmaya çalışıyor. İlçenin Çalköy beldesine bağlı Çiğdemli

Enkazdan eşyalarını kurtarıyor

Trabzon'un Düzköy ilçesinde cumartesi günü meydana gelen heyelanda evinin yıkılmasını feryat ederek izlerken kamera görüntülerine yansıyan Münir Asan, yakınlarının yardımıyla enkazdan eşyalarını çıkarmaya çalışıyor.

İlçenin Çalköy beldesine bağlı Çiğdemli köyünde evleri yıkılan Münir Asan, kardeşleri Çırakman ve Aydın ile kazma ve küreklerle enkazı kaldırarak, yıkılan evlerindeki eşyalarını çıkarmak için uğraşıyor.

Evinin yıkılmasını feryat ederek izlerken görüntülenen Münir Asan, yaptığı açıklamada, olay günü evinin yıkılışını saniye saniye izlediğini belirterek, ''Arkadaş bize telefon etti, 'Yukarısı kopuyor' dedi. Evimizi terk ettik. Saniye saniye yıkılmasını seyrettik. Çok üzüldüm. Canımızı ancak kurtardık'' dedi.

Kendi imkanlarıyla enkaz kaldırma çalışması başlattıklarını ifade eden Asan, ''Kardeşlerim Aydın ve Çırakman Asan'la 3 katlı, 4 daireli evimizin enkazında çalışıyoruz. Ama kimse bize bir şey sormuyor. Nerede yattığımızı soran yok. Sular, elektrikler kesik. Bugün 3 gün oldu, bizimle ilgilenen yok. Çamaşırlarımızı bile kendi çabamızla enkazdan çıkarmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Komşularında barındıklarını belirten Asan, enkaz alanına iş makineleri gönderilmesi halinde enkazı kendilerinin de temizleyebileceğini, yine de ümitlerini yitirmediklerini kaydetti.

    

ÇEVREDEKİLER EVLERİNE GİRMEYE KORKUYOR

Yıkılan alanın yanında evi bulunan Cezaettin Durmuş ise olayın ardından evi yıkılmadığı halde komşularda kaldıklarını, eve girmeye korktuklarını söyledi.

Enkaz altında otomobili kalan Muzaffer Durmuş da bağrışmalarla evlerin yıkılışını izlediklerini belirterek, ''Ortalık toz duman oldu, yol kesildi. Devlet gelip yardım ederse bize, acırsa, ne verirse bize amenna. Bize yardım edecek olan devlettir'' diye gözyaşı döktü.

Toprak yığınının koptuğu alanda evi bulunan Hasan Birinci ise olayın olduğu sabah saatlerine kadar hiç yatmadıklarını ifade ederek, ''Sabah saatlerinde toprak kopmaya başladı. Bizzat seyrettik. Telefon ettik buradaki arkadaşlara. 10-15 kişinin yerleri vardı. Benim evimin bir kısmı yıkıldı. Heyelanın geldiği bölgede oturuyorduk. Şu anda komşuların evlerinde kalıyoruz'' diye konuştu.

Zarar tespiti yapılmasını beklediklerini kaydeden Birinci, ''Burada zamanında bir çalışma olsaydı, sular yarılıp alınsaydı bu hale gelinmezdi. Birkaç yıl önce başvurduk, tespit ettiler, 'Bunun altında su var' dediler ama sular kanallarla dışarı alınmadı. Öyle yapılsaydı bu durum yaşanmazdı'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel