Emniyete 15 araç hibe edildi

Törene Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Peugeot Satış Direktörü Muzaffer Arpacıoğlu, Bayram Otomotiv Sahipleri Ali Yaşar Bayram, Adnan Bayram ve emniyet mensupları katıldı. Törende konuşan Vali Nu

Emniyete 15 araç hibe edildi

Törene Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Peugeot Satış Direktörü Muzaffer Arpacıoğlu, Bayram Otomotiv Sahipleri Ali Yaşar Bayram, Adnan Bayram ve emniyet mensupları katıldı. Törende konuşan Vali Nuri Okutan, mobil araçlar sayesinde polisin her mahalleyi 24 saat kontrol altında tutacağını belirterek muhtemel olaylara anında müdahale edeceklerini söyledi. Okutan, alınan otomobillerin mahallelerde ring halinde dolaşarak hizmeti vatandaşın ayağına getireceklerini anlattı.

Vali Okutan, bu araçların, Trabzon MOBESE projesine entegre olacak toplum destekli polislik faaliyetlerini güçlendirerek adli ve idari işlemlerin yapılabileceği toplumsal ve terör olaylarına karşı daha etkin müdahale edilmesini sağlayan sistemi içeren, ilin asayiş ve güvenliğine katkı sağlayarak olumsuzluklara karşı, hızlı ve etkin müdahale edilerek gerçekleşen olayların çözümüne yönelik hukuki delillerin temin edilmesi ve işlemlerin mahallinde tamamlanmasına yardımcı olacağını ifade etti.

Polisin vatandaşın kapısında hizmet üreteceği bir sisteme geçtiklerini anlatan Vali Okutan, şöyle konuştu: "Halkın polisle olan iş birliğini ve halkın gücünü kullanmak istiyoruz. Yani polisi halkın ayağına getireceğiz, evlerde hizmet vereceğiz, karakola kimseyi götürmeyeceğiz. Bu tür işlemleri dükkanda, iş yerlerinde, evlerde yürüteceğiz. Sorgulama işinde adli savcının gözetiminde kesinleşmiş cinayet sanığı karakola gidecek. Vatandaşı idari işlemler, ifade vermek ve benzeri durumlar için karakola götürmeyeceğiz. Polis, vatandaşın ayağına, evine giderek işlemleri orada yapacak. Bu çok önemli bir hizmettir. İlk defa halkın ayağına hizmet götürecek bir yaklaşımdır."

Vali Okutan, yeni uygulamayla hedeflerinin daha iyi ve etkili hizmet sunmak olduğunu vurgulayarak halkla polisin iç içe olacağını, halkın gücünden de faydalanacaklarını belirtti.

Sistem sayesinde personeli de denetleyeceklerini belirten Vali Okutan, sözlerine şöyle devam etti: 

"Araçlarımız sayesinde polisimizin vatandaşa nasıl davrandığını gözleyebileceğiz. Araçlardan polis memurlarına kadar en ufak bir hareketi bile görme imkanımız olacak. Yani hem kendi iç denetimimizi sağlamış olacağız hem de daha çok done elde edilerek polis daha fazla mesai harcamış olacak."

Peugeot Satış Direktörü Muzaffer Arpacıoğlu'ndan araçları teslim alan Vali Okutan ve beraberindekiler araçları yakından inceledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel