Dükkan değil levazım olacak!

Trabzon Belediyesi, “Mal sahipleri müsade etmedikleri için başka amaçla kullanılamaz” dedi. Trabzon Belediyesi, Trabzon'un Aydınlıkevler Mahallesi'nde yapılan Hacı Murat Tosun Camii'nin yanında yapılan binanın dükkân amaçlı kullanılmasının söz konusu olma

Dükkan değil levazım olacak!

Trabzon Belediyesi, “Mal sahipleri müsade etmedikleri için başka amaçla kullanılamaz” dedi.

Trabzon Belediyesi, Trabzon'un Aydınlıkevler Mahallesi'nde yapılan Hacı Murat Tosun Camii'nin yanında yapılan binanın dükkân amaçlı kullanılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Caminin yapılacağı araziyi bağışlayan Bekir Sıtkı Tosun ve hissedarlarının itirazları üzerine gündeme gelen konuyla ilgili olarak Trabzon Belediyesi bir açıklama yaptı.

Aydınlıkevler Camii'nin yanında bulunan ve sonradan değişen projesinde eklenen yapının levazım deposu olarak projelendirildiği ve ticari amaçla kullanılmasının söz konusu olmadığı belirtildi. Hacı Murat Tosun Camii Derneği'nin, yapılan ek binayı cami dışında kullanmasının mümkün olmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İmar planında Toklu Mahallesi 1770 ada, 1 ve 2 Nolu parseller cami alanı olarak belirlenmiştir. Bekir Sıtkı Tosun ve hissedarlarına ait 1772,25 m2'lik arsa (Toklu Mah. 1770 ada, 2 Nolu parsel) 17.10.2001 tarih ve 177 sayılı Belediye Meclis kararına göre camiinin isminin Hacı Murat Tosun olması ve ticari faaliyette bulunulmaması şartıyla belediyeye hibe edilmiştir.

Bu hibe edilen 2 Nolu parsel ile ilgili dönemin Belediye Başkan Vekili Niyazi Sürmen, 23.01.2002 tarihinde satış kararı almıştır. Asım Aykan'ın başkanlığında toplanan Encümen, 30.07.2002 tarih ve 2484 sayılı kararı ile adı geçen parsel Kocatepe Cami Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği'ne satışı yapılmıştır. Aynı ada içerisindeki 1 Nolu parsel belediyenin kendi malı olup, 1295,21 m2'dir.

Cami yaptırılması için 20.04.2004 tarih ve 7 sayılı meclis kararı ile satış kararı alınmıştır. 21.09.2004 tarih ve 1192 sayılı encümen kararı ile belediyeye ait 2 Nolu parsel Hacı Murat Tosun Camii Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği'ne satılmıştır. Daha sonra Dernek, camii ruhsatı aldı. Camiye ilave kısım için müracaat ettiler.

Belediye Meclisi konuyu inceleyerek bu kısım Bekir Sıtkı Tosun ve hissedarlarının hibe ettiği alana rastladığından Meclis, hibedeki şartların yerine getirilmesi kaydı ile projeyi onayladı. Ancak mal sahipleri bugüne kadar ticari faaliyet için müsaade etmediklerinden başka amaçlı kullanımı mümkün olamıyor.

Söz konusu bina üzerinde ne dükkan ne de başka bir kurumun faaliyet göstermesi mümkün değildir. Caminin 2007 yılında Trabzon Belediyesi'nce onaylanan projesinde ticari alan bulunmamaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler