Dortmund heyeti Vali'yi ziyaret etti

Trabzon ve Dortmund Gençlik merkezleri işbirliğinde, Türk ve Alman gençlerin bir araya gelerek kaynaşmalarının sağlanması amacıyla yapılan çalışma çerçevesinde, Almanya'nın Dortmund kentindeki bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan heyet, Trabzon V

Dortmund heyeti Vali'yi ziyaret etti

Trabzon ve Dortmund Gençlik merkezleri işbirliğinde, Türk ve Alman gençlerin bir araya gelerek kaynaşmalarının sağlanması amacıyla yapılan çalışma çerçevesinde, Almanya'nın Dortmund kentindeki bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan heyet, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

Vali Kızılcık, IBB Dortmunt Uluslararası Eğitim ve Karşılaşma Derneği, Dortmund Gençlik Merkezi ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı heyeti, beraberlerindeki Trabzon Gençlik Merkezi üyeleriyle makamında kabul etti.

Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik hedefi ve perspektifi doğrultusunda, Türkiye'nin AB üyesi ülkelerin sivil toplum kuruyuşları, yerel yöneticileri ve resmi makamlarıyla ilişkilerini yoğun olarak devam ettirmesinin son derece önemli olduğunu anlatan Vali Kızılcık, karşılıklı işbirliği çerçevesinde toplumların birbirlerini kültürel, ekonomik ve sosyal anlamda daha iyi tanıma imkanına sahip olduğunu söyledi.

Vali Kızılcık, Dortmund ve Trabzon'un kardeş şehir olduğunu, bu çerçevede ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, ''İlişkilerimizi daha da sıkılaştırarak geliştirmemiz gerekir. Bu durum her iki şehrin de menfaatinedir'' dedi.

Konuklarının, Trabzon'dan Dortmund'a giden Türk kökenli Alman vatandaşlarının sosyal, kültürel ihtiyaçları, taleplerini anlama ve Türkiye'yi tanıtma konusunda ciddi yararlar sağlayacaklarını söyleyen Vali Kızılcık, şöyle konuştu:
     ''Böylece dönemin en önemli problemi yabancılaşmayı, izolasyonu ortadan kaldıracak tedbirleri alıp daha mutlu ve daha huzurlu bur yaşama sahip olacağız. Aynı şekilde sizler buraları tanıyarak aslında Türk toplumunun sosyal, kültürel ve ekonomik yaşam standardı ve düzeyi olarak AB'ye tam üye olduğumuzda AB'nin bir blok olarak dünyada varlığını devam ettirmesi için son derece önemli katkı sağlayacağımızı da görme şansını yakalamış oluyorsunuz. Böylece iki toplum da kazan kazan politikasından istifade etmiş olacaktır.''

Vali Kızılcık, Türkiye'nin bazı AB üyesi ülkelerinin aksine ekonomik olarak kurtarılacak durumda olmadığını vurgulayarak, ''Türkiye, tam tersine şu anda dünya ekonomik ve sosyal yaşamı ile huzur ve barışına katkı sağlayan önemli güç merkezlerden birisi haline gelmiştir. AB ile Türkiye işbirliği, dünyanın gelişmesine çok ciddi katkılar sağlayacaktır'' şeklinde konuştu.

IBB Dortmund Uluslararası Eğitim ve Karşılaşma Derneği yetkililerinden Hildefard Azimi Boedeckert de kendilerini karşıladığı için Vali Kızılcık'a teşekkür ederek, Türkiye'nin AB üyesi olmamasına rağmen Dortmund'un Türkiye ile birlikte çalıştığını ve bu nedenle kendilerine Trabzon'a gelme imkanı sunulduğunu söyledi.
    
     -AMAÇ, GENÇLERİ BULUŞTURUP İŞBİRLİĞİ YAPMALARINI SAĞLAMAK-
    
Türkiye'nin nüfusunun genç olduğunu, Almanya'da da gençler bulunduğuna işaret eden Boedeckert, amaçlarının Trabzon ve Dortmundlu gençlerin bir araya gelerek işbirliği yapmasını sağlamak, işbirliğini geliştirmek ve bu konuda harekete geçmek olduğunu söyledi.

Vali Recep Kızılcık ile bir süre makamında sohbet edip birbirlerine çeşitli hediyeler veren gruptakiler, daha sonra Valilik'ten ayrıldı.

Trabzon ve Dortmund Gençlik merkezleri ile bazı sivil toplum kuruluşları işbirliğinde yürütülen, gençlerin kaynaşıp işbirliği yapmasını sağlamayı amaçlayan çalışma kapsamında 15 Ekim'de 15 Alman genci Trabzon'a gelecek, daha sonra ise 15 Trabzonlu genç Dortmund'a gidip çeşitli etkinliklere katılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel