Doğu Karadeniz'de kar sürprizi

Doğu Karadeniz'de yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

Doğu Karadeniz'de kar sürprizi

Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz'de sıcak havalara hasret kalındığı bugünlerde vatandaşlar bir kez daha şok oldu. Mayıs ayının son haftasına girilirken Trabzon, Rize ve Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü.

TRABZON

Akçaabat ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi sınırlarında yer alan bin 800 rakımlı Kayabaşı Yaylası'nda, bir süredir devam eden soğuk ve yağmurlu hava yerini kar yağışına bıraktı. Turistik tesislerin de yer aldığı yaylada kar yağışının ardından güzel manzaralar oluştu. Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü yaylada yoğun sisin görüş mesafesini etkilemesi nedeniyle karayoluyla yolculuk yapanların zaman zaman zorluk çektiği görüldü. Mayıs ayı sonundan itibaren hayvanlarını beslemek için yayla göçüne başlayacak yöre halkının, soğuk hava ve yağış nedeniyle bölgeye gelişlerinde gecikmelerin yaşanması bekleniyor.
Doğu Karadeniz'de kar sürprizi

RİZE

Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir ilçelerini birbirine bağlayan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı Geçidi, Mayıs ayında yeniden beyaza büründü. Kar yağışının sürdüğü ve kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Ovit Dağı Geçidi'nde ulaşımında aksamalar yaşandı. İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, kaydettiği kar yağışı görüntülerini 23 Mayısta kar yağıyor ifadeleri ile sosyal medya hesabında paylaştı.
Doğu Karadeniz'de kar sürprizi

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde birkaç gündür devam eden yağışlı hava yüksek kesimlerde yerini tekrar kar yağışına bıraktı. Başta şehrin turistik mekanı olan Limni Gölü Tabiat Parkı ve Zigana dağı olmak üzere yüksek kesimler beyaza büründü. 

Cuma gününden beri il genelinde aralıklı olarak etkili bir şekilde devam eden yağmur yağışı bugün yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Yüksek kesimlerde yer alan köylerde dün akşam saatlerde başlayan kar yağışı Limni Gölü Tabiat Parkı ve Zigana dağının zirveleri başta olmak üzere Taşkörpü, Camiboğazı, Kazıkbeli, Güvende gibi yaylaları ve ören yerlerinde etkili oldu. Kar yağışının ardından bölgede kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşırken, beyaz örtünün olduğu yüksek kesimlerde hava sıcaklığı da 2 dereceye kadar düştü.
Doğu Karadeniz'de kar sürprizi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel