Doğalgazda sorun yok

Başkan Canalioğlu, beraberinde Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Recep Ünveren ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek Doğalgaz çalışmaları ile ilgili gelinen süreci anlattı.  Başkan Canalioğlu, Doğalgaz çalışmalarında belediyenin üzerine düşen her türlü

Doğalgazda sorun yok

Başkan Canalioğlu, beraberinde Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Recep Ünveren ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek Doğalgaz çalışmaları ile ilgili gelinen süreci anlattı.

 

Başkan Canalioğlu, Doğalgaz çalışmalarında belediyenin üzerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirdiğini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri halkımıza kaliteli, sağlıklı, sürdürülebilir bir çevre ve yaşam sunmayı ilke edinerek çalışmalarımızı bu doğrultuda yürüttük. Trabzon'da temiz hava, kaliteli ısınma ve konforlu yaşam için doğalgazın ilimize kazandırılması için tüm çalışmaların içerisinde öncü kuruluş olarak yer aldık.Trabzon'un gaz ihtiyacının tespiti, iletim hattı ve gaz dağıtım şebeke hatları ile ilgili olarak teknik altyapı desteği verdik. Doğalgazın ilimize kazandırılması ile ilgili oluşturulan ortak girişim grubu TR-Doğalgaz(Trabzon Doğalgaz) ile ihaleye katıldık. Bu konu için Makine Mühendisleri odası ile birlikte seminerler düzenledik. Doğalgaz için ilk kazmayı Eylül 2007 tarihinde Uzun sokak ve Trabzonspor Bulvarında vurduk. İlimizde gaz dağıtımını yapacak olan Karadeniz Doğalgaz ile devamlı olarak görüşmelerimiz sürmekte olup, ortak çalışmalarımız devam etmektedir. Aramızda herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Botaş'ın yaptığı boru iletim hattı ll. Faz Trabzon-Akçaabat hat ihalesi Sutek firmasında kalmış, firma ihale hükümlerini yerine getirmediğinden ihale iptal edilmiş, geri kalan hattının ihalesi 21 Mayıs 2007 tarihinde yapılmış ve Öztaş firmasında kalmıştır. Doğalgazın ilimize getirilmesindeki gecikme bu süreçte yaşanmıştır. Öztaş firması iletim hattını bitirip Ocak 2009'da teslim etmiştir.Karadeniz gaz firması ile ortaklaşa olarak çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. İlk olarak Batıda Üniversite, Kalkınma, kanunu mahallelerinde başlayacak çalışmalar doğuya doğru devam edecektir. Bu çalışmaların ardından Eylül ayında kentimize doğalgazı vermeye başlayacağız” dedi.

 

Karadeniz Gaz firması Bölge Müdürü Recep Ünveren de Belediye ile çok samimi ve candan  bir ortaklık gibi çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Gerek sayın belediye Başkanımız, gerekse de ekibi olarak bize çok büyük destek veriyorlar. İddia edildiği gibi doğalgazda herhangi bir gecikme olmadığı, eğer böyle bir gecikmeden söz edilecekse bu tamamen anagazın gecikmesinden kaynaklanmaktadır. En geç nisan ayında çalışmalara başlayacağız. Eylül ayında da kente doğalgaz vereceğiz.Bugüne kadarki çalışmalarımızda bize samimi ve candan destek veren sayın başkan ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel