Dersimiz "Domuz Gribi"

Şalpazarı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür Vuran, Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen konferans ile hastalığın bulaşma evreleri ve korunma yolları hakkında bilgi verdi. Dr. Vuran, hastalığın özellikle çocuklardaki ilk belirtilerini

Dersimiz "Domuz Gribi"

Şalpazarı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür Vuran, Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen konferans ile hastalığın bulaşma evreleri ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.
Dr. Vuran, hastalığın özellikle çocuklardaki ilk belirtilerinin hızlı veya zor nefes alma, yemek yiyememe, huzursuzluk, ateşlenme ve morarma şeklinde olduğunu vurguladı.

Korunma yolları hakkında çeşitli bilgiler veren Vuran, şunları söyledi:
''Öksürürken veya hapşırırken tek defalık mendil kullanmalıyız. Ellerimizi bileklerden itibaren parmak aralarıyla birlikte bol suyla yıkamalıyız. Vücut direncimizi yüksek tutmalıyız. Sabahları kahvaltı etmeli ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. İstirahat etmeliyiz. Salgın hastalık durumlarında tokalaşmadan kaçınmalıyız. Ellerimizi kağıt havlu ile kurulamalıyız. Bulunduğumuz mekanı sık sık havalandırmalıyız. Ellerimizi yıkayamadığımız durumlarda ağız, burun ve gözlerimize dokunmamalıyız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel