Depreme Trabzon'dan inceleme

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Türkiye’nin Van’da deprem gerçeği ile acı bir şekilde bir kez daha yüzleştiğini söyledi. Türkiye’nin mevcut yapı stokunun deprem yönetmeliğine uygun ol

Depreme Trabzon'dan inceleme

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Türkiye’nin Van’da deprem gerçeği ile acı bir şekilde bir kez daha yüzleştiğini söyledi. Türkiye’nin mevcut yapı stokunun deprem yönetmeliğine uygun olmadığının, yapı envanterinin çıkarılarak gereken önlemlerin acilen alınması gerektiğinin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Yaylalı “TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubemiz de Van’daki depremin yerinde incelenmesi için gerekli çalışmaları başlatmıştır. Yerinde yapılacak tespitler ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

Yaylalı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz, bir kez daha depremin yıkıcı etkileriyle sallanıyor. Kaynaklar Van ili merkezini ve başta Erciş ilçesi olmak üzere civar ilçe ve köyleri etkileyen depremin 7.2 büyüklüğünde olduğunu belirtiyor. Yine yüzlerle ifade edilen can kaybı ve binlerle ifade edilen yaralı ve yıkılan binalar. Son iki yıl içerisinde Simav, Tekirdağ ve Elazığ gibi kentlerimizde gündelik hayatı sekteye uğratan depremler yaşamıştık, ancak bugün Van’da gerçekleşen depremin bilançosunun çok daha ağır olduğu görülüyor. Türkiye deprem gerçeği ile yine acı bir şekilde yüzleşiyor. 17 Ağustos 1999 depreminin ardından neredeyse 12 yıl geçmiş olmasına rağmen, bir doğa olayı olan deprem yine bir afete dönüşüyor.”

“Bizler görüş ve önerilerimiz dikkate alınsın veya alınmasın, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz” diyen Yaylalı, “Depremden etkilenen bölgelerde etkilenen bölgelerde yaşayan halkımıza geçmiş olsun diyor, yaralıların en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz. Umuyoruz ki, arama kurtarma çalışmaları olumlu sonuçlar verecek, daha fazla can kaybı yaşanmayacak ve yaralar en kısa sürede sarılacaktır. TMMOB tarafından başlatılan depremzedelere yardım çalışmalarına İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak, biz de üyelerimizle katılıyor, bu tür olayların birbirimize bağlılığımızı pekiştirmek ve millet olarak dayanışmamızı göstermek açısından çok önemli olduğunu hatırlatarak, tüm Trabzon halkını da yardıma davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel