Denizi Olan Limanı Olmayan İl

DPT raporlarına göre, Türkiye genelinde 5, Karadeniz Bölgesi'nde 1. sırada bir ihracat merkezi olan Ordu'da tam teşekküllü bir liman olmayışı, il ve ülke ekonomisine büyük kayıplar veriyor.Denizi olan tüm illerde liman bulunurken, Ordu'da ise sadece 1952

Denizi Olan Limanı Olmayan İl

DPT raporlarına göre, Türkiye genelinde 5, Karadeniz Bölgesi'nde 1. sırada bir ihracat merkezi olan Ordu'da tam teşekküllü bir liman olmayışı, il ve ülke ekonomisine büyük kayıplar veriyor.

Denizi olan tüm illerde liman bulunurken, Ordu'da ise sadece 1952 yılında yaptırılan 50 metre uzunluğunda bir iskele bulunuyor. Söz konusu iskelenin de şehir içinde kalmış olması, Ordu'nun limana olan ihtiyacını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, Ordu'nun şiddetle limana ihtiyacı olduğunu belirtti. Son yıllarda Ordu'nun üniversite, doğalgaz, sahil yolu gibi yatırımları aldığına değinen Aydın, "Ama limanın önemi bir başka. Ordu son yıllarda deniz yoluyla yapılan ticaret hacmi bakımından önemli aşamalar kaydetti.

Böylesine bir ihracat durumu basit bir iskeleden yapılıyor. Liman olsa bu daha farklı olur. Ayrıca Ordu'da bir liman olursa Kafkasya ve Orta Asya ile iş yapan büyük firmalar Ordu'ya gelecek.

Bu durumda Ordu ili tam bir ihracat merkezi konumuna erişecek. Liman kararı bir an önce alınmalıdır" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel