Cumhuriyet çok önemli bir değerdir

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamalarına Trabzon'da çeşitli etkinliklerle başladı. 28 Ekim Pazartesi günü Trabzon Valiliği Atatürk Alanında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ası

Cumhuriyet çok önemli bir değerdir
Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamalarına Trabzon'da çeşitli etkinliklerle başladı. 28 Ekim Pazartesi günü Trabzon Valiliği Atatürk Alanında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, resmi ve sivil kuruluş temsilcileri ile siyasi parti teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.              
 
Çelenk konulmasının ardından Şeref Defterini imzalayan Vali Öz, deftere Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şu düşüncelerini aktardı:
 
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90’ıncı yıldönümünü Millet olarak büyük bir coşku, mutluluk, onur ve gurur içinde kutluyoruz. Cumhuriyet Dönemi, hiç şüphesiz, Milletimizin tarihindeki en önemli aydınlanma, gelişme ve modernleşmenin yaşandığı; Türk milletinin her alanda çağdaş uygarlık seviyesine yükselmek için çaba sarf ettiği ve bu uğurda yapılan çalışmalarla gerek sosyal alanda, gerek siyasi alanda, gerekse ekonomi alanında önemli başarılara ulaştığı bir dönemdir. Kurtuluş Savaşındaki destansı başarı ve Cumhuriyet dönemindeki bu hızlı dönüşüm, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyayı etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir.
 
 
Kuşkusuz Cumhuriyeti çok iyi anmak, kusursuz biçimde kutlamak, onu yaşatmaya yetmez,  Türkiye Cumhuriyetini güçlü, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak yaşatmak ve Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 hedeflerine ulaşabilmek için her sahada daha çok çalışmak, daha çok üretmek, güçlü ülke olmak zorundayız. Bu yüzden, böylesi milli bayramlar, gurur ve sevinç yanında sorumluluklarımızı hatırlatan günler de olmalıdır.
 
Küreselleşme ile birlikte bütün dünyada hızla yaşanan değişim ve gelişmeleri doğru algılayan yüksek düzeydeki bilgi ve beceriler ile bilgi teknolojilerine sahip olan Türkiye Cumhuriyetinin Atatürk’ün gösterdiği, “Çağdaş uygarlık düzeyini yakalama” hedefine O’nun belirttiği gibi, “Bilim ve teknolojinin yol göstericiliğinde” ulaşacağına inancım tamdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle bir kere daha aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,   tüm Trabzonluların bayramını kutluyorum.”
 
Vali Öz, eşi Rukiye Öz ve beraberindekilerle Meydan Parkı Atatürk Alanında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine katıldı. Trabzon’un tüm ilçelerine ait yöresel ürünlerin sergilendiği stantların açılışını yapan Vali Öz, stantları tek tek gezerek ürünler hakkında sunum yapan yetkililerden bilgi aldı.
 
CUMHURİYET ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR
 
Kutlamalara Trabzon Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı ve ilçelerimizin horon ekiplerinin gösterileri renk kattı. Kutlama törenlerine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Burada bir konuşma yapan Vali Öz, “Trabzon’da geleneğine ve geçmişin değerlerine sahip çıkarak geleceğe, cumhuriyetin 100.yılına emin adımlarla yürüyen Trabzonlularla cumhuriyet bayramının coşkusunu paylaşalım istedik. Cumhuriyet çok önemli bir değerdir. Cumhuriyet demokrasiyle, insan haklarıyla sosyal hukuk devleti özellikleriyle güçlendirilmişse geleceğe daha emin adımlarla yürüyebiliyor ve geleceğe daha ümitli bakabiliyoruz.
 
CUMHURİYETİN 100.YILINA BİRLİKTE YÜRÜYORUZ
 
Bugün burada Trabzon’umuzun kültür değerlerini, yöresel ürünlerini, el sanatlarını sizlerle paylaşalım istedik. Bir şehir olarak Cumhuriyetimizin 100.yılına bir bütün olarak yürüdüğümüzü göstermek istedik. Bu etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel