"Cuma'yı Ayasofya'da kılalım"

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı, Sümela Manastırı'nın ibadete açılması kadar Trabzon'un fetih camii olan Ayasofya Müzesi'nin de sadece Cuma günleri Cuma namazına açılması gerektiğini söyledi. Sarı yaptığı açı

"Cuma'yı Ayasofya'da kılalım"

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı, Sümela Manastırı'nın ibadete açılması kadar Trabzon'un fetih camii olan Ayasofya Müzesi'nin de sadece Cuma günleri Cuma namazına açılması gerektiğini söyledi. Sarı yaptığı açıklamada, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın 15 Ağustos'ta Trabzon Sümela Manastırı'nı bir günlük ibadete açma kararının, hem İslam dininin ne kadar hoş görülü bir din olduğunu, hem de Trabzon'un inanç turizmi potansiyelini ortaya çıkarması açısından katalizör olduğunu söyledi.

 

TALEP EDİYORUZ

Sarı, “MÜSİAD olarak daha önceleri bir çok defa bu yöndeki görüşlerimizi dile getirmiş, kentimizin sahip olduğu bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koymuştuk. Bugün gelinen noktada; Sümela Manastırı'nın ibadete açılması kadar Trabzon'un fetih camii olan Ayasofya Müzesi'nin de sadece Cuma günleri Cuma namazına açılması da önemlidir.  Dinler arası hoş görü ve karşılıklı olarak saygı ancak bu şekilde karşılık bulabilecektir. Binlerce yıllık tarihi ile Anadolu'nun en önemli kentlerinden birisi olan Trabzon'un bu hoş görüye öncü olması da son derece elzemdir. Bu minvalde, Sayın Vali'nin almış olduğu kararın ehemmiyetine ve kazanımlarına destek veriyor, aynı zamanda Ayasofya müzesinde de aynı hoş görünün uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

 

Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler