Çobanlar Dertli mi Dertli

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Herek köyünde iki köylüye ait 25 koyun ve büyükbaş hayvan kurtlar tarafından telef edildi.Edinilen bilgiye göre, Tortul ilçesinin Herek köyündeki Güllü Mahallesi'nde ikamet eden Halil ve Celal Dinç'in 25 tane koyunu ve b

Çobanlar Dertli mi Dertli

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Herek köyünde iki köylüye ait 25 koyun ve büyükbaş hayvan kurtlar tarafından telef edildi.

Edinilen bilgiye göre, Tortul ilçesinin Herek köyündeki Güllü Mahallesi'nde ikamet eden Halil ve Celal Dinç'in 25 tane koyunu ve büyükbaş hayvanı kurtlar tarafından parçalandı. Hayvanları telef olan Halil ve Celal Dinç, "Bizler orman köylüsü insanlarız. Hayvanlarımızı kurtlardan ve ayılardan kurtaramıyoruz. Vursan yasak, vurmasak bütün hayvanlarımız paramparça ediliyor. Bu konuda Sayın Valimizden ve Kaymakamımızdan yardım istiyoruz. Bizler fakir insanlarız, tek servetimiz hayvanlarımızdır. Ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz, bize yol göstersinler" dedi.

Torul'un bazı köylerinde bu tür vakaların meydana geldiğini söyleyen vatandaşlar, bunun önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler